Необходима ли е агенция за недвижими имоти в Русе

Използването на услугите на агенции за недвижими имоти при покупко-продажба или наем на жилище е силно препоръчително поради няколко причини. Кои са те, ще разберете в статията.

Агенция за недвижими имоти в Русе – Ваш основен съветник

  • агенция за недвижими имоти в РусеАгенцията използва определени методи за реклама и популяризация на имотите, така че обявата да достигне до възможно най-голям кръг потенциални купувачи или наематели. Всички оферти са верифицирани и това е гаранция, както за продавачи/наемодатели, така и за купувачи/наематели. Добрите агенции влагат време и средства за рекламиране, такива, каквито малко хора могат да си позволят.
  • Важно е значението на агенцията при представяне на статистиката за текущите цени на пазара и разкриване на посоките, в които се развива той. Целта на тази информация е да даде нужните ориентири на клиентите. Често при нас идват клиенти, които не са добре запознати с цените и предлагат или търсят имоти на нереални цени, което бави успешния резултат, който очакват.
  • Агенция за недвижими имоти в Русе ще ви предложи консултантски услуги и помощ, включително за законови разпоредби, цени, данъци, юридически въпроси и др.
  • Агенция за недвижими имоти в Русе ще Ви оформи изрядни документи, с които да сте сигурни, че няма да бъдете подведени поради незнание.
  • Агенция за недвижими имоти в Русе ще води преговори с всяка от страните по сделката и ще се погрижи за коректния завършек на всеки наем или покупко-продажба на имот. Брокерите остават с Вас до приемането на жилището от новите собственици/наематели, така че да бъдат изчистени всички проблеми, ако са възникнали такива.
  • Агенцията за недвижими имоти в Русе ще ви предложи съдействие по казуси със застраховане, изгоден ипотечен кредит и др.

Каква е цената, която се заплаща при работа с агенция за недвижими имоти в Русе

Както вече изброихме по-горе, една агенция за недвижими имоти влага средства, време и дългогодишна подготовка, за да рекламира и ръководи една покупко-продажба или наемане на имот до успешен финал. И, както всяка професионално извършена услуга, агенциите за имоти получават заплащане за това. Законноустановената комисионна, която взема една агенция при сделка, е 6 процента без ДДС, като тя се разпределя по равно на две: 3 процента плаща купувачът и 3 процента плаща продавачът. Тоест 3-те процента, които дължи продавачът, влизат в цената, която се представя на купувача ( или която съответно се договори). А купувачът плаща своите 3 процента върху цената, на която стане сделка. Все повече клиенти познават начина на формиране на цена на имот и комисионна, която се дължи към агенцията и търсят услугите ни, за да избегнат неприятности, протакане във времето и неразбории при своята сделка.

Агенция за недвижими имоти в Русе – избор измежду много

агенция за недвижими имоти в РусеАгенция за недвижими имоти в Русе трябва да бъде внимателно избрана от Вас, за да не попаднете на такава, която няма опит и нужните специалисти. Ние ви препоръчваме да се спрете на Сиана Имоти Русе, която освен дълъг опит, разполага и с квалифицирани специалисти, обслужващи своите клиенти с професионализъм и разбиране. Богатата ни клиентска база свидетелства за превъзходно свършена работа.