апартамента

Как в апартамента ни да има приятна миризма?

Понякога в апартамента ни има неприятна миризма

Кое помага тогава? Цветята и домашните освежители за въздух са добър вариант за приятна миризма в апартамента. Редовното проветряване на стаите също е важно.

Понякога, без значение колко внимателно почистваме апартамента си, все още има неприятна миризма. Ако това е така и при вас, не се отчайвайте, защото ще ви запознаем с различни методики, така че винаги да сте с приятна миризма в стаите на своя апартамент.

апартамента1. Направете си био неутрализатори на миризми за апартамента

Неутрализаторите на миризми са най-неочаквани продукти. Пример за това е содата за хляб, която има голяма способност да абсорбира всички неприятни миризми.

Просто сипете сода в керамични купички и добавете няколко капки лимонов сок, след което ги сложете в различни части на стаите. Разбира се, важно е те да стоят на места, които са недостъпни за децата.

Таблетките с активен въглен са друга опция, която помага. Те ефективно неутрализират силните миризми, особено в помещения с висока влажност. За да е ефективен този инструмент, трябва редовно да сменяте хапчетата.

2. Направете си смес от вода и бял оцет

За да премахнете неприятната миризма на готвено в кухнята, трябва да смесите еднакви части вода и бял оцет в чаша.
Сложете и цитрусова кора. Оставете чашата в кухнята, за да абсорбира миризмите по време на готвене. В допълнение, това е ефективен апрепатат за абсорбция на миризма на цигари.

апартамента3. Етерични масла – пробвайте и тях

Можете да използвате и етерични масла според вкуса си. За да направите това, просто изсипете 15 капки лавандулово масло или лимоново в шише спрей, напълнено с вода, и разбъркайте добре всички съставки.

После леко пръскайте във всеки ъгъл на дома си. В допълнение, такава течност се слага във вази и така ще се разпространи приятна миризма в стаите.

4. Цветя, естествен избор за подобряване на миризмата в апартамента

Цвeтята дават на помещението приятен аромат по напълно естествен начин. Просто поставете цветята в стаята и се насладете на миризмата.

5. Не забравяйте да проветрявате редовно апартамента си

И, разбира се, едно от най-важните неща, които не трябва да забравяте, е добраta вентилация. Проветрявайте апартамента си всяка сутрин и ще видите, че неприятните миризми ще изчезнат.

Достатъчно е да се проветри помещението само за 10 минути, за да опресните въздуха и да премахнете неприятната миризма, останала след нощта.

Освен това, уверете се, че миризмата я няма и въздухът е свеж в дома ви. Само тогава ще има желания ефект.