апартамента

Как да измиете прозорците в апартамента бързо и ефективно?

Днес ще ви разкажем за ефективни и лесни начини за измиване на прозорците в апартамента

Ще установите, че не е нужно да правите много усилия в апартамента, за да имате чисти стъкла на прозорците си.
Прозорците на апартамента ни постоянно се изложени на фактори от външната среда и затова се замърсяват доста бързо. Това изисква да предприемем абсолютно определени действия. Измиване на прозорците не най-страхотната работа.

апартаментаНо, за щастие, винаги има решение! Представяме на вашето внимание полезни трикове как да измиете прозорците бързо и без допълнителни усилия.

Може би от собствен опит знаете, че дори и да влагате усилия, то резултатът  не отговаря на вашите очаквания.

Подобно разочарование маха мотивацията, а на следващия път със сигурност вече ще отлагате тази дейност в апартамента „за по-късно“. Впоследствие това ще доведе до факта, че  прозорците ще се мръсни.

В края на краищата, дори и подовете, мебелите и другите интериорни елементи да са в пълен ред, натрупаният прах и мръсотия по прозорците ще развалят всичко.

Те няма да пропуснат достатъчно светлина, а в стаите ще бъде някак тягостно.

Затова ви съветваме да правите редовно измиване на прозорците. И нашите полезни трикове ще ви помогнат!

1. Оцетът е евтин препарат за миене на прозорците в апартамента

Разбира се, има много средства за почистване на стъкла, които имат подобен ефект, но оцетът е ефективен и в същото време икономичен. И освен това, това е естествен продукт, което означава, че вие ​​и вашите близки няма да имате неприятни усещания или алергии, както се случва, когато използвате закупени химически продукти.

Белият оцет лесно премахва мръсотията, така че не е нужно да търкате дълго. Достатъчно е просто да ги потъркате с  мека кърпа, навлажнена в оцета и накрая да потъркате с лист вестници. Това дава ненадминат блясък и прозрачност на стъклото.

Така че, за да измиете прозорците с оцет, трябва да го разредете първо в гореща вода в съотношение 1:3 (една част оцет и три части вода). Ако не ви харесва острата миризма на оцет, може да добавите малко лимонов сок към него.

Ако все още предпочитате да използвате готов продукт,  пак препоръчваме да добавите оцет към него. Разредете 3 супени лъжици бял оцет във вода (2 чаши) и добавете също половин чаена лъжичка течност за почистване на стъкло. Ще видите, че петната ще изчезнат веднага, точно пред очите ви.

апартамента2. Ползвайте стари вестници

Когато става въпрос за избор на инструменти  за измиване на прозорците, може да се изгубите в предложения. В магазините има разнообразие от всякакви гъби и кърпи.

Но ако искате да спестите пари, предлагаме следните опции. Най-ефективният вариант е лист от стари вестници. Той не оставя никакви остатъци, но дава безупречна чистота и блясък.

С вестници може лесно да миете прозорците, без да се страхувате да ги надраскате. В допълнение, вестникът оставя тънък невидим слой върху стъклената повърхност. Това от своя страна предотвратява бързото замърсяване в бъдеще.

Някои хора ползват и гъба. Това е подходяща опция за премахване на остатъците от препарата за измиване на прозореца.

Но още нещо помага – може да използвате филтри за кафе. Те са почти толкова универсални, колкото и вестниците..

Забравете за драскотините, петната и замърсяванията на прозорците, те ще блестят със своята чисто!