Апартамента – две важни правила за чист въздух

Днес от статията ще научите за две изключително важни правила за чист въздух в апартамента

Животът с алергия или астма никога не е лесен. Трябва постоянно да се мисли за качеството на въздуха, който дишаме, за да  бъдат симптомите  под контрол. Когато става дума за живота в апартамента, качеството на въздуха в закрити помещения става още по-голяма грижа. Лошата вентилация, невъзможността да направите големи промени във вашия апартамент и по-концентрираните дразнители, носят рискове за здравето, които се засилват, когато  е налице алергичен проблем.

апартамента

В наши дни може лесно да се подобри чистотата на въздуха в апартамента.

Това означава, че трябва да внимавате как управлявате състоянието на въздуха, който дишате. Оказва се, че контролирането на влажността, поддържането на апартамента чист и сух и стимулирането на циркулацията на въздуха са доста прости начини, които помагат.

Значението на чистотата на въздуха в закрити помещения е много важно.

Според Агенцията за опазване на околната среда въздухът, който дишаме в помещенията, може да бъде по-замърсен от външния. Това идва като изненада, но е вярно – вашият апартамент е пълен с потенциални замърсители, които се събират в стаите и те могат да повлияят на нашето здраве. Добавете и липса на добра  циркулация – това лесно провокира здравословни проблеми. Мръсният въздуха във всяко жилище може да предизвика кашлица, кихане, хрипове, гадене, дихателни проблеми и алергични реакции. Добрата новина е, че може да контролираме този процес. Ето как:

  • Погрижете се да проветрявате стаите редовно.

апартамента
Обикновено апартаментите нямат толкова прозорци, колкото къщите, което води до лошата циркулация на въздуха. Това, в допълнение към по-малкото отдушници, може да означава, че няма естествен въздушен поток. Свободното движение на въздушните маси е важен компонент за чиста среда. Когато въздухът е влажен, той застоява, улавяйки праховите частици (заедно с други замърсители на въздуха). Ако нямате тази възможност, купете си пречиствател за въздух, който е с няколко филтъра и така ще можете да ги сменяте често и да поддържате чистият въздух в дома си.

  • Старайте се да премахнете голямата влажност.

През цялото време на годината поддържането на добри нива на влажност е от ключово значение за чистотата на въздуха в помещенията. В апартамента това може да се окаже трудно поради лоша вентилацията. Постоянната влажност може да увеличи вероятността от развитие на респираторни заболявания, настинки и дразнене на кожата. Освен това може да позволи на някои бактерии и алергени да  се множат бързо. За целта си купете влагоуловител, който буквално издърпва влагата.

Лошото качество на въздуха в домът е най-малкото разочароващо. То вреди на здравето ни. Вземете мерки.