апартамент

Апартамент – мъжката гледна точка

Как мъжете избират апартамент?

Житейското правило гласи, че всеки истински мъж в живота си трябва да засади дърво, да отгледа деца и да построи къща. Във връзка с последното, то днес мъжът всъщност търси апартамент. Но най-важното в нашето време е да се избере надеждна компания, която ще помогне за реализирането на важната за мъжа задача.

Ето и основните параметри, на които се спират мъжете при избора на апартамент в наше време:

Параметър 1 – практична площ спрямо квадратурата

апартамент

Повечето от мъжете са много практични. Планирането е много по-важно за мъжете спрямо общия брой квадратни метра в жилището. Важно е, според тях, че апартаментът трябва да е удобен за всички жители на къщата. Идеалното състояние е, когато – всеки квадратен метър се използва възможно най-ефективно. За да се постигне тази цел, много архитекти използват съвременен подход: първо те разработват проект за технически дизайн на жилищната квадратура, подреждат мебели, домакински уреди и електроника. След това поставят върху проекта стени, врати, контакти и ключове. Така се предлага на купувача готов проект за подредба на апартаменти.

Параметър 2 – безопасност и комфорт

Знаете ли, че мъжкият подход при избора на жилище е свързан с превръщането му в истинска „крепост”, където да се отпусне и да се почувства комфортно, като оставите всички проблеми на света отвъд прага?
За щастие, днес строителните фирми обмислят тези неща до най-малкия детайл. Системи за сигурност, подземен паркинг, видео наблюдение – това гарантира комфорта и сигурността на живущите. А мъжете после ползват в апартамента си допълнителни джаджи, за да им бъде още по-комфортно.

Параметър 3 – техническо състояние

апартамент

Ако мъжете почти винаги прехвърлят отговорността за интериорното подреждане на жените или дизайнерите, те приемат техническите въпроси сериозно. Подове, ВиК тръби, електричество и др. са най-тестваните неща от мъжете при избор на апартамент. Оказа се, че при избора на нов апартамент мъжете са адски съвестни – направо педанти. Те често се интересуват какви строителни и довършителни материали използва строителната фирма и колко добре се спазват технологичните процеси.

Параметър 4 – уникалност

И разбира се, мъжът просто се нуждае от уникално жилище. В този смисъл той се спира при избора на апартамент на строителни компании, които отговарят на високи архитектурни стандарти.

И последно – едно важно правило.

Съпругата или приятелката на мъжа често се меси при избора на жилище и понякога нищо не разбира – само влошава ситуацията. В този случай, мъжът е добре да потърси брокер, на който да се довери и така да избегне много неудобни моменти при оглед, когато жената се меси и дава ненужни съвети.