Имате в Русе малък апартамент под наем – ето как да си помогнете

Имате вече в Русе малък апартамент под наем, благодарение на нашата агенция и се чудите как да организирате пространството в него?

Оказва се, че ако следвате няколко прости правила, ще може да се чувствате удобно и щастливо в своя малък апартамент под наем… Прочетете тази статия и сами ще се убедите в това!

малък апартамент под наемПодреждането на малко жилище не е толкова трудна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Разнообразието от красиви идеи и оригинални дизайнерски решения може лесно да бъде приложено, ако спазвате определени правила. За да създадете уютен и удобен интериор в ограничена като пространството зона, трябва да спазвате определени правила.

Визуално разширявайте помещението,  вашият малък апартамент под наем в Русе ще бъде по-просторен, по-светъл.

За тази цел избягвайте претрупването с мебели и декорации и използвайте свободното пространство с максимална полза. Ето това е задачата, която трябва да следвате.

В такива помещения местоположението и площта на функционалните зони (кухня, баня, тоалетна) обикновено са притеснително малки. По време на строителството наистина тези помещения са ощетени. И така – първата задача е всичко да е боядисано в бяло или много светли нюанси. Не си мислете, че ярките цветове „отварят“ дома, ползвайте само силни цветни акценти.

Малките апартаменти обикновено разполагат с една по-голяма стая и една по-малка. Площта на тези стаи е малка – средно 9-10 квадратни метра. В стаи с този размер е важно да се създаде интериор, който не само отговаря на естетическите изисквания на собствениците, но и да е функционален и удобен.

малък апартамент под наемЕто защо, когато проектирате как да организирате своя малък апартамент под наем в Русе, трябва да помислите внимателно за:

  • зониране на помещения;
  • интериорния стил;
  • декорациите;
  • осветлението.

Златното правило е изграждане на няколко функционални зони. Това ще даде възможност да разберете какви мебели са необходими и как да ги подредите правилно. Там може да имате зона за дрехи, зона за отдих, работна зона, зона за приемане на гости – всичко това лесно може да бъде конструирано в 2 малки стаи.

Важна роля в това играят три фактора:

  • формата на стаята (правоъгълна или квадратна);
  • присъствие или отсъствие на прозорец;
  • местоположението на прозореца и вратата един спрямо друг.

Може да използвате рафтове, монтирани перпендикулярно на стената, завеси, декоративни паравани, различни нива на осветление. Това е по-икономично и по-просто като изпълнение. Например, като поставите завеси около периметъра на леглото, може да получите уютно място за почивка и да отделите зоната за спане.

Изберете зона за отдих и сложете малък подиум – той визуално разделя стаята.
Възможно е визуално да се отдели една функционална зона от друга, като се използват различни цветове или текстури от материали. Но в този случай, трябва да изберете правилните цветове за визуално разширяване на пространството.