апартамент под наем

Апартамент под наем: изберете правилната стратегия

Апартамент под наем – ето какво трябва да знаете!

Ако нямате собствено жилище, може би вече сте се сблъскали с проблема апартамент под наем. Ето какво казват брокерите: „Днес вече хората разглеждат на сайта какво се предлага, после се обаждат и искат повече от един вариант за оглед. Хората са различни, някои бързо си избират жилище, а други с месеци се бавят с избора си…“ Някои хора си търсят под наем големи апартаменти, а други – по-малки. Това прави пазара на апартаменти под наем доста динамичен. Разбира се, че едно добре мебелирано жилище ще бъде с по-висока цена…и ако локацията му е централна то вече става ТОП предложение в категорията ПОД НАЕМ.

апартамент под наемОсновното нещо за недвижимите имоти е местоположението

Това правило важи както при закупуване, така и за отдаване апартамент под наем. При избор на апартамент под наем е важно преди всичко разстоянието до спирките и центъра, понякога и до работата или училището на детето.

От страна на брокера е важно точното представяне на апартамента. Хубаво е да се махнат от него всички ненужни,  лични вещи на собствениците, снимките на семейството и т.н. Но могат да останат картини, плакати, вази с цветя, посуда. Много е важно да се създаде приятно впечатление с достатъчно добро осветление на апартамента.

И, разбира се, в апартамента, който се отдава под наем, трябва да е направено почистване и измиване на прозорците. Във всеки случай е по-добре да си наемете апартамент чрез агенция за недвижими имоти, за да се предпазите от бъдещи усложнения със собствениците.

апартамент под наемЕто няколко ценни съвета при търсене на апартамент под наем:

1.Ползвайте агенция за недвижими имоти, която е добра репутация, когато си търсите апартамент под наем.

2.Разгледайте добре жилището, отбележете си неговите плюсове и минуси. Разгледайте няколко апартамента.

3.Винаги подписвайте договор с ясни клаузи.

4.Не плащайте за недвижимия имот, докато не бъде подписан договора.

5.Проверете документа за собственост. Може да се окаже, че в собствеността има подводни камъни и в един момент се покаже нов собственик, който твърди, че апартамента, който сте наели под наем, е негов.

6.Задължително трябва да бъде отбелязано в договора кой поема ремонта на апартамента в случай на проблем.

7.И за финансовата страна на въпроса – уточнете в договора сроковете за плащането на наема, начина и неустойките за двете страни, ако договорът бъде нарушен.