апартамент

Апартамент в Русе – подходящо време за закупуване

апартаментКак се избира най-подходящото време за закупуване на апартамент?

Някои хора биха казали, че това е смешен въпрос, но истината е, че времето за закупуване на апартамент е много специфично. Купуването на жилище е една от най-важните сделки, които трябва да направи човек в живота си. Намирането на мечтания дом или обект за успешна инвестиция би причинил трудности, защото всеки иска да избере най-добрата опция за закупуването на апартамент на добра цена – и възможно най-скоро.

Професионалните брокери съветват:

„Горещ“ сезон на пазара за недвижими имоти – кога има такава възможност за купувача?

Смята се, че е по-добре да си купите апартамент през пролетта или есента – в този момент се активира пазара на имоти и тогава има по-изгодни предложения. В действителност, интензивността на продажбите е по-зависима от обменния курс и икономическата среда, но има известна цикличност. През април-май и септември-ноември хората са склонни да прекарват повече време в търсене за закупуване на апартамент. През лятото, дейността намалява: времето на почивките започва, а потенциалните купувачи пътуват до курорти и в чужбина. През зимата статистическите данни за продажбите се развалят от коледните и Новогодишни празници. В този случай, брокерите от агенциите за недвижими имоти, съветват клиентите си да търсят обекти в продажба през есента и пролетта.

Съществуват някои нюанси в ситуации с купуване на жилища.

апартамент

Ако клиентът трябва бързо да продаде стария апартамент и да закупи нов, някои брокери предпочитат да не рискуват и да отложат такива сделки в „горещия“ сезон.

В същото време, професионалните брокери смятат, че сезонните продажби на недвижими имоти са утопия.

По тяхно мнение, по-добре е да не се разчита на летни или зимни намаления. Tези фактори не оказват влияние върху цената на квадратните метри. Също така отбелязват, че ако покупката на апартамент е „за цял живот „, календарът не е основният фактор. Подобна покупка не трябва да се отлага.

И не забравяйте за парите!

Важни са финансовите средства – с какво разполага клиента, дали ще тегли заем от банка или разполага със собствени средства. В този смисъл трябва да се следят лихвените проценти в банките за отпускане на кредити за закупуване на жилище.
Да, пазарът на недвижими имоти също се характеризира с периоди на висока и ниска активност, но в голямата си част това се отразява на общия брой на сделките, отколкото на колебанията в цената на имотите.

Консултирайте се с нашите брокери, които могат да Ви помогнат да си закупите собствен дом!