апартамент

Апартамент – как се продава бързо и изгодно?

Имате апартамент и искате да го продадете – прочетете тази статия!

Апартамент – не е ли време да се продаде?

Може би първо е хубаво да се направи ремонт – може да е по-голям или по-малък. Най-важното е да се направи жилището по-чисто и по-спретнато, за да се продаде лесно.

После определете цената на този имот.

Бъдете реалисти. В случая първо помислете колко е готов някой да плати за него.

апартамент

Важна е, разбира се, обективната стойност на квадратурата и вижте как върви квадратния метър в този район или град.

Разгледайте подобни оферти. Може да се свържете с  агенция за недвижими имоти, за да се търси професионално потенциален клиент.

В апартамента Ви ще дойде брокер, с който ще се консултирате за цената, която ще бъде сложена на жилището и условията на продажба.

Ако не искате да има посредник, може да се регистрирате в сайт за продажба на имоти и сами да пуснете обявата.

Направете качествени снимки – само една снимка не е достатъчна. Лошо направените снимки са огромен минус и няма да привлекат  купувачите.

Продажба на апартамент започва с добра реклама в специализирани сайтове за продажба на имоти и в печатните медии. Тук, освен разбираем текст, описващ обекта, са много важни добрите снимки на апартамента. Най-добре е да се правят на дневна светлина с качествен смартфон или фотоапарат.

Когато продаваме по-скъпи недвижими имоти, често се канят професионални фотографи.

Не забравяйте, че снимките трябва да дадат пълна картина на апартамента. Тъмни, неясни снимки не дават представа за предлагания имот.

И още…

апартамент

Всеки апартамент има някои характеристики, които могат да привлекат купувачите. Намерете ги и ги рекламирайте. Например, може да става дума за красива гледка от прозореца, голям балкон, детска градина или училище наблизо, уютен зелен двор. Избройте тези предимства в рекламата. Те ще бъдат аргумент в полза на цената и просто ще привлекат вниманието на купувачите.

И е хубаво да направите апартамента си по-приятен за очите. Тъмните и мрачни жилища в повечето случаи причиняват депресивни мисли, които със сигурност няма да доведат до желание за покупка.

Чисти прозорци, ярки пердета или хубави щори, качествено осветление – и купувачът  ще има позитивна нагласа за покупка.

Брокери казват, че за купувачите е особено важна и … входната  врата. Ако тя е в лошо състояние и нямате пари да я смените, то поне я измийте и ако е възможно, я боядисайте. Или разкрасете поне малко.