банята

Какви грешки се правят при почистване на банята?

Научете в тази статия какви грешки се правят при почистване на банята?

Банята в апартамента е особено помещение. Водата и влагата агресивно действат на стените, плочките и аксесоарите в това помещение.
Лошата вентилация или липсата на такава провокира появата на плесени и гъбички. И затова често в банята мазилката се рони и има петна по стените.

банятаТова означава, че банята не трябва просто да се чисти, а и да й се прави дезинфекция.

За съжаление, някои хора правят дезинфекция на банята със затворени прозорци и врати. Редовното вентилиране или проветряване също предотвратява образуването на мухъл поради влага.

Забравете да слагате в банята изкуствени завеси. Те са развъдник на бактерии и плесени

Има едно място в банята, което рядко се чисти. Поради контакт с водата, душът натрупва плесен. Необходимо е да се измие с памучен парцал, напоен във физиологичен разтвор. Той избелва, а може да се ползва и мокра сода за хляб за целта.

Друга грешка е, че не се сменят често кърпите в това помещение.

Поради влагата, в кърпите бактериите се натрупват бързо. В идеалния случай е необходимо да ги подменяте поне веднъж седмично. Същото важи и за килимчетата на пода.

банята

Груба грешка е, че не се отделя внимание на чашите и поставките за сапун и за четки за зъби. Чашата или поставката, където стоят четките за зъби, е хранителна среда за плесента. Може дори да се разпростре по дръжките на четките. Ето защо е важно редовно да се измиват всички аксесоари в банята със сапун и вода.

Някои хора забравят за огледалото в банята.

Оцетът с вода е ефективен агент за почистване на огледала. Може също така да използвате специални  готови препарати за тази цел.

Вижте също: Кои са най-важните неща за обзавеждане на апартамент ново строителство?

Дезинфекцията на плочките доказва, че е направено ефективно и качествено почистване на банята. Смес от оцет и вода премахва варовитите отлагания в душа и мивката. За борба с ръждата може да приготвите разтвор на топла вода с лимон и сол.

И още нещо…

За да премахнете петна в мивката, може да използвате сода с вода. За да получите най-добри резултати, използвайте много топла вода. В случай на доста упорити петна, алкохолът е много ефективно средство. Разредете една част от алкохола в шест части гореща вода, налейте в шише и нанесете върху петната. Оставете препарата да действа за няколко минути. След това изплакнете със студена вода.