брокери

Брокери, огледи и предпазни маски

Трябва ли брокери при огледите да носят предпазни маски?

С оглед на разширяващата се зараза с коронавируса и извършването на обичайните работни процеси, в цял свят СЗО призова хората да носят маски. Основно, за да се предпази човек от вируса – той не бива да попада в устата, носа и очите. Covid-19 влошава нещата тази година при агенциите за недвижими имоти. Някои брокери минаха на виртуални огледи, но хората искат на място да преценят дали да закупят харесания имот.

брокери

В много страни носенето на маски на обществени места, в институции, в магазини и в транспорта е задължително, а нарушителите са изправени пред значителни глоби.

Как да се приспособят брокерите към горещото време с маски при коронавирусната ера?

Д-р Адил Шираз, който работи в лондонска клиника, в интервю пред Би Би Си споделя, че в жегата е необходимо преди всичко да се избягват синтетичните маски, като се предпочитат такива от памук; като трябва да се избере точен размер, за да не се задушава лицето в твърде стегната маска и да му съответства. Маската трябва да се сменя често и да се поддържа в добро хигиенно състояние.

Маските наистина помагат срещу коронавирус, защото пазят от капките, които носят опасната зараза.

Цветът на маската също има значение. Светлата оцветена тъкан се нагрява по-бавно. И още: слънчевите лъчи перфектно проникват в тъканта, така че лицето под маската трябва да се третира със слънцезащитен крем. Може да се ползва също хидратиращ серум на базата на хиалуронова киселина.

Дали има смисъл да се държи предпазната маска в хладилника, преди да се напусне дома?

брокери

По този въпрос мненията на здравните експерти и потребители в социалните мрежи се различават.

Брокерите при огледи се срещат с различни хора и трябва да вземат мерки за своето здраве. Те задължително трябва да ползват дезинфектант в сградата, в стаите, където се провежда огледа. При огледи на селски имоти и вили на открито е препоръчително всички брокери да носят шапка и да имат със себе си шише с вода. Хидратацията е задължителна в горещото време. Както и спазването на социална дистанция при огледи на имоти от всякакъв вид.