Брокер на недвижими имоти – специфика при професията

Оказва се, че професията брокер на недвижими имоти за извънградски зони изисква по-специални умения

Определено сферата за покупка и продажба на имоти, които са извън големите населени места, изисква доста знания и практически действия на брокер на недвижими имоти.

брокер на недвижими имоти

 

Тук, при професията брокер на недвижим имот трябва да има перфектна комбинация между личните и професионални качества. Особено сложно е да се занимаваш с такъв вид дейност, когато се продават вили и селски къщи в доста отдалечени и трудно достъпни райони.

 

В този случай често сделката може да се проточи, нужно е по-дълго време за вземане на решение за покупка или продажба. В същото време крайградските недвижими имоти са многофакторни. Купувачите и продавачите са слабо образовани по отношение на точно този вид недвижими имоти и тук е главната роля на брокер на недвижими имоти.

Успешният брокер на недвижим имот точно за такива къщи и постройки в по-отдалечени места на страната трябва да бъде много мотивиран и професионално подготвен, за да се справи.
Наличието на автомобил от среден клас е задължително условие за него.
В противен случай може изобщо да не се реализира никога сделка.

В този смисъл брокерът на недвижими имоти, ако се заеме с покупко-продажба на имоти извън населено място или в отдалечени селски райони е нужно:

• Да прави качествен анализ на пазара на този тип имоти;

• Да събиране на информация за конкурентите;

• Да има разбиране на ценовите тенденции;

• Да не отказва заявки на клиенти за оглед;

Добрият брокер на недвижими имоти трябва да бъде и още: той трябва да е добър фотограф, защото често той прави снимките на обекта. В същото време трябва отлично да познава законовата уредба и да е наясно с това какви документи са нужни, за да се купи или продаде имот, както и тези документи, които са необходими при изповядане на сделката.

Брокерите, които са се специализирали в покупко-продажби на отдалечени имоти, са пълноправни участници на финансовия пазар. Те заемат доста специфична ниша, помагайки на потребителите да намерят желания имот, който съответстват на техните условия.
Важно е да намерите брокер, който е лоялен и ще свърши прецизно работата си в поставените срокове.

брокер на недвижими имоти


Важни качества на брокера, на които следва да обърнете внимание в този смисъл, са:

• точност, отговорност;

• безконфликтност;
• устойчивост на стрес;
• мобилност;
• общителност.

 

С една дума, брокерът на недвижими имоти трябва да заслужи комисионната при сделката. Така и двете страни ще бъдат доволни, а това е най- важното.