Брокер недвижими имоти

Визитка: Брокер недвижими имоти

Брокер недвижими имоти – какво означава това?

Реално в нашата страна работата на брокера на недвижими имоти се сравнява често с дейността на спекуланта, който търси само интерес за себе си, когато продава.

Всъщност става дума за добър посредник, който е професионалист.
Тази професия не е никак лесна – човекът, който я практикува трябва не само да предложи имота, но и помогне да се решат всички правни въпроси. Логично е, че той получава съответното плащане за услугите си.

Много хора все още не разбират какви функции изпълнява един брокер на недвижими имоти, вярвайки, че неговата работа е единствено да намери подходяща постройка, имот в базата данни за недвижими имоти, нещо, което е подобно на работата на библиотекар.

Но това е професия на третото хилядолетие

Но основната работа е не само да се намерят правилните опции за продажба на обекти от всички видове недвижими имоти – апартаменти, къщи, парцели, магазини – но и бъдещи купувачи.

Тази работата е много енергоемка.

По принцип професията включва следните етапи: посредникът комуникира с клиента, изяснява какво е необходимо, прави селекция, организира огледите, формализира сделка. Но това не е всичко …

 

В професионалните задължения на брокера на недвижими имоти също се включва реклама

Един успешен специалист представя на седмица стотици реклами, а понякога и повече. Но брокерът трябва винаги да помни, че той е отговорен за надеждността на информацията за продаваните недвижимите имоти.

Клиентите са капризни, нервни, подозрителни и емоционални, а брокерът трябва винаги да остане учтив.

Също така, той трябва да коригира информационната база. Тази работа включва проверка на цените, наличието на имота за продажба в базата данни.

Голямата конкуренция в сферата на недвижимите имоти диктува големи изисквания за работата и професионализма на всеки брокер на недвижимите имоти.

Брокер недвижими имотиВсе повече и повече хора имат желание да овладеят тази професия.

Средната възраст на хората, която упражняват тази професия е: 30 – 40 години. Много брокери са с висше образование, обикновено хуманитарни специалности. Често в агенциите за недвижими имоти идват млади хора с юридическо образование с надеждата да получат работа. Има и брокери без образование, но те вече са доста опитни професионалисти, които работят в сферата на недвижимите имоти в продължение на много години.

Успешните брокери работят по дванадесет часа на ден, а понякога и повече.

Клиентът винаги може да избере брокерите на нашата агенция за недвижими имоти, които са перфектни професионалисти.

Способност за слушане, тактичност – това са неразделни качества на един успешен брокер. В края на краищата, продажбата на апартамент е ужасна психологическа работа.

Клиентите понякога са много интересни събеседници, така че често между брокера и клиента се установява топло отношение, което в крайна сметка се превръща в силно приятелство.