вана

Съвети за закупуване на вана за апартамента

Как да си изберем вана за апартамента?

ванаНе е тайна, че водата е с много благоприятен ефект върху тялото: когато имаме нужда да си починем, да се отпуснем, или, обратно, да се заредим с енергия. Тогава ни трябва само едно: ароматна и топла вана! С нея казваме КРАЙ на всички лоши мисли, възстановяваме емоционалното си равновесие. Ето защо е толкова важно да изберете вана, която ще бъде добра за вас, комфортна, създаващи атмосфера на уют и хармония, удобна вид със супер гладка, лесна за почистване повърхност …

Днес на пазара има огромно разнообразие от вани като форми и размери, които, от една страна, ни дават възможност да намерим точно тази, която nи трябва, а от друга страна, да е с приемлива цена за съответното качество.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е материалът, от който се прави ваната.

Той определя предимствата и недостатъците на тези продукти. Днес производителите предлагат вани, изработени от такива нетрадиционни материали като дърво, мрамор, камък или стъкло, които могат да бъдат поръчани индивидуално. Но при масовото производство на вани се предпочита чугун, стомана, санитарен акрил. Днес акрилните вани бързо навлязоха в ежедневието, въпреки че доскоро те се възприемаха с недоверие.

И това не е изненадващо, защото акрилните вани могат да създадат атмосфера на уют в банята, да я запълнят с красота и необичаен цвят.

ванаИ акрилните вани са с много предимства: а именно те задържат топлината на водата до тридесет минути. Освен това те са леки: теглото на ваната е 15 – 25 кг, което значително улеснява транспортирането, повдигането й и монтажа. Акрилните вани са с прекрасен блясък и чистота на цвета, а цветовата палитра е много разнообразна. Така банята става истинско произведение на изкуството. А ако прибавим към това и изключителното разнообразие от форми: кръг, триъгълник, трапец, детелина, шестоъгълник, сърце…вариациите са безброй.

Второ, изберете вана според размера на банята си.

Е, има и големи вани, ама ако сте с малка квадратура на банята, трябва да мислите рационално. Ето защо, ако една правоъгълна вана изглежда скучна за вас, ще трябва да избирате овална или триъгълна.

Трето, изберете производителя.

На българския пазар има вани с българско и европейско производство, най-добрите са тези на известните френски и испански марки: Jacob Delafon, Roca. За разлика от българските, те имат по-гладка повърхност.

По правило дъното на ваната има противоплъзгащо покритие и краката на тези вани могат да се регулират на височина. Широко популярни са ваните Goldman на китайски производител, произведени по европейски модел.

Четвърто, определяща в избора на вана е и цената.

Все пак и цената е важна, но защо не се поглезите с една прекрасна вана в апартамента….Има и на достъпни цени. Една акрилна вана може да се купи на промоция и за 200 лева. Наскоро бях на гости на семейство дизайнери с 3 стаен апартамент и ваната беше в хола – шикозно и странно, но все пак…вана…на крачета.