Вила и беседка в градината – очарование и релакс

Вила, беседка, зеленина – какво му трябва на човек?

Вила и прекрасен двор… Нека си представим горещ летен ден, зелена градина и малко встрани от вилата има беседка: проста и красива. Така дори външният й вид предизвиква усещане за релакс. Съвременните беседки се различават по дизайн, използване на материали за тяхното изграждане и предназначение. Някои от тях действат като лятни кухни, други са създадени за спокойно уединение с книга, трети естествено са за специални случаи. Но каквито и да са функциите на беседките, тяхното единство с вилата и градината е задължително.

Вила

 

 

 

 

Независимо от големината на една вила, то можете да имате  уединено място в предната част на своята градина с помощта на беседка. Благодарение на използването на съвременни материали, летните беседки са многофункционални универсални конструкции.

Строителните материали, използвани за направата на беседки, могат да бъдат много разнообразни: като се започне от обичайната дървесина и се стигне до естествения камък. В същото време могат да са затворени или отворени, да са оформени като леки сенници от полупрозрачна пластмаса или пък създадени от нежни живи растения.

Дървените конструкции винаги са привличали вниманието с естествената си енергия и перфектната комбинация с околния пейзаж.

Благодарение на отличната си обработваемост, устойчивост на износване и издръжливост, дървото се използва успешно за изграждането на изчистени като дизайн беседки.

Ако вашата вила включва дървен материал, би било логично да допълнете дизайна на зоната за отдих с беседка от дървесина. Сред  дървета, беседката ще изглежда живописно.

Елегантните и сложни дизайни на металните беседки край една вила са кокетни.

Вила

 

Те изглеждат елегантно в градината или на зелената поляна. Най-простият дизайн представлява правоъгълна рамка, като може около нея да има увивни растения, допълващи красотата на вашият дом.

Тухлените беседки се състоят от четири опорни стълба и навес над тях.

Такива конструкции са лесни за инсталиране и често изпълняват ролята на летни кухни край вилата. Тухлените беседки са оборудвани с съоръжения за барбекю, пещ или камина.

При някои модели се прави комбиниране на тухлите с метал, дърво, поликарбонат, стъкло и други строителни материали. В зависимост от предпочитанията на собствениците, беседките са в най-разнообразни форми: квадратни, кръгли, шестоъгълни, осмоъгълни .

Каменните беседки се вписват идеално в цялостния стил на вилата.

Те са впечатляващи и за изграждането им се използва естествен камък: гранит, пясъчник и други. Структурите често са украсени с колони. Реално, външният вид и издръжливостта на тези конструкции оправдават високата цена.

Беседка и вила – време е да си подарите усещане за релакс.