вила

Каква е разликата между вила и къща на село?

Каква е разликата между вила и къща на село?

Някой ще каже – Това е много смешен въпрос…

През лятото често се сещаме за селото и спомените от детството се възраждат. Някой хора започва активно да търсят подходящи възможности за покупка на вила, на къща в село…

Но как се различава вилата от къщата на село?

вилаЗаконодателството поставя знак за равенство на практика между понятията. От юридическа гледна точка, вилата е капиталова структура, която е предназначена за отдих, сезонно или временно жилище. Но това не пречи в даден момент човек да започне да живее за постоянно в нея. Тя често е със земя край нея и човек отглежда различни култури – може да сади само цветя, но и може да има зеленчукови и плодни растения. Вилата може да се намира извън населен ремонт и дори край пътя.

 

Но се смята основно, че вилата не е предназначена за постоянно пребиваване.

Става дума за сграда, която е различна от апартамента и къщата в града. В града хората са с постоянна или временна регистрация. Но никой няма да ви регистрира на вилата.

В допълнение, една вила може да е без централно отопление и вода… без електричество.

Някой ще каже – ами това се отнася и за къщата на село.

Да, така е в някои общи линии. Границата се размива.

Въпреки почти пълната идентичност между тях, все пак, има някои различия.

Човек има къща на село и може постоянно да я обитава. Към нея може да има стопански сгради, необходими  за съхранение на битова техника, отглеждани животни и други.

Смята се, че една къща на село е доста атрактивен имот, когато е добре поддържана не само вътре, но и прилежащата земя към нея.

Фактите показват, че хората от големите градове, около 40% от тях, имат имоти на село или вили. Част от тях са наследствени имоти, но има и хора, които купуват реновирани селски къщи, а някои си строят нови вили.’

Това много актуално днес, защото се свързва със здравословния начин на живот и отглеждането на био продукти. И някъде около 37% от хората казват, че домашно произведените продукти от селото, са източник на финансова подкрепа за тях.

Има и тенденция млади семейства да си купуват къща на село и да живеят в нея, отдавайки се на био земеделие.

Това е нов момент на пазара на имоти, защото означава, че тези хора имат намерение да инвестират сума пари в един добър имот дългосрочно.

вилаИ още нещо интересно!

Въпреки глобализацията, не всеки може да отиде на далечни туристически пътувания и наличието на вила или селска къща винаги е добра опция.

Това дава невероятен брой възможности, които може да реализирате на вилата или в собствената си селска къща. Може напълно да се отдадете на творческо градинарство..

Придобиването на вила или къща на село е възможност и да разширите по някакъв начин знанията си в областта на естествените науки.

А е и също чудесен начин да се събирате с приятели и да релаксирате в почивните дни.

Нашата агенция винаги може да ви съдейсва за правилен избор на вила или къща на село.