вредни храни

Научете кои са тези вредни храни, които пречат да сте със стройна фигура

В тази статия ще научите кои са тези вредни храни, за да имате стройна фигура

Наистина има вредни храни, които ние обичаме да си похапваме често и не се замисляме за това. Може би искате да имате стройна фигура и се въртите пред огледалото и все не се харесвате? Но пък си помислете – вечер се прибирате в своя апартамент, сядате пред телевизора и почвате буквално да се тъпчете с каквото имате.

Това е абсурдно!

вредни храни

Днес, в големите модерните магазини се предлага разнообразие от различни продукти, но не всички от тях са полезни за нашата фигура. Много от тях влизат в категорията вредни храни. Да не говорим пък, колко са рискови за цялото ни здраве. Те наистина могат да доведат до сериозни и доста опасни заболявания. Нека да направим списък на вредните продукти, които трябва да се ограничат:

1.Чипс във всякакви варианти
Този продукт е пълен с консерванти, оцветители, аромати, както и различни други вредни елементи – става дума за така наречените Е-та. Редовното ядене на чипс не само вреди на фигурата, но и вреди на здравето ни.

2. Пушени колбаси
Те със сигурност са с високо съдържание на мазнини. В тях има много холестерол. Колбасите съдържат много Е-та като хранителни добавки, така че силно ви се надяваме да се откажете от този вид храна.

3.Вафли и бисквити
Наистина са изключително вредни продукти, направени най-често от бяло брашно. Те са много трудни за усвояване от тялото а и на фигурата не се отразяват добре. Увреждането на здравето от тях се усилва от тяхната постоянна консумация на вечеря, закуска и обяд.

вредни храни

 4.Осолени ядки
Прекомерната им консумация предизвиква хипертония и други заболявания. Позволено е да ядете сурови ядки и то в нормални количества.

5.Маргарин
В него има много калории, той значително забавя храносмилането и обмяната на веществата. Маргаринът е с висока степен на канцерогенност, така че е много нежелателно да се използва за храна. Просто ползвайте растително масло. Най-добре е зехтин – той е много полезен за здравето ни като цяло.

6.Всички видове сосове и сладки напитки
Става дума за много вредни продукти, в които има много Е-та. Те провокират развитието на гастрит, а след това и на язва. Организмът получава от тях само вредни вещества, които не допринасят за доброто здраве.

7.Майонеза
Това е просто друга отрова,която си купувате в магазина. Майонезата също така стимулира апетита, който уврежда фигурата.

8.Мазни торти и пасти
В тях има пълен набор от вредни вещества – рафинирано брашно, вредна мазнина, те повишават риска от диабет или сърдечно заболяване. Препоръчително е да не ядете такива торти изобщо.

Да, има и други подобни вредни храни…но тези са просто ужасни…не се изкушавайте!