Входът – по-бърза продажба на имот

Входът - по-бърза продажба на имотАко сте решили да организирате продажба на Вашия дом, то най-вероятно вече сте чели нашите статии Подготовка на кухня при продажба имот или Подреди имот, преди да го продаваш и сте чували от нас, че външният вид е първото нещо, което може да накара един потенциален купувач да затвори сделката и наистина да купи къща или апартамент. Както споменахме в Ремоделиране – как да качим цена на имот и в Добрият гараж, който продава, първото впечатление е майсторството да накараш някой да поиска твоя дом, още преди да е влязъл вътре. Всичко започва с обстановката около имота и фасадата, но към първото впечатление попада и входът. Определено един прекрасен вход би Ви помогнал за по-бързата продажба на имот.

Входът служи като преход между външната среда и уюта на собствения дом. Това може да остави приятно усещане в мислите на потенциалните купувачи. Не подценявайте важността на входа и на антрето, защото това е нещото, което дефинира качеството на един имот, когато хората влизат вътре. Ако входът Ви излъчва лукс, купувачите ще приемат, че домът Ви наистина е луксозен и скъп. Това ги прави по-готови да дадат повече пари. А ако домът Ви разполага със съмнителен вход, то е много вероятно купувачът да си внуши, че и домът Ви е съмнителен.

Входът – по-бърза продажба на имот.

Ето още няколко съвета за декорация на входа и антрето, за да ги направим по-привлекателни за потенциалните купувачи

Подът е една предпоставка за хубав вход – по-бърза продажба на имот.

До някаква степен различната подова настила в началото на дома Ви, ще отличи неговото значение. Хубаво е да се ползват керамика, гранит, мрамор или нещо в този ред на мисли. Входът е мястото, на което започват да се вадят заключения и да се мисли за евентуална покупка. Не се скъпете за хубавата му подова настилка, защото тя би компенсирала някой друг недостатък вътре. Изберете нея и нейния цвят така, че те да се различават от останалата част на дома, да акцентират, но не и да доминират. Освен това не трябва да разчитате само и единствено на хубавия вход. Ако имате определен бюджет за цялата къща, отделете една разумна част от него за входа, но не прекалявайте.

Кое е бижуто на един вход?

Обезателно това е осветлението, което прави чудеса с всяка една входна зона. С право доста хора го описват като бижуто на един дом. Разбира се, не трябва да свързвате думата „бижу“ с много пари, тъй като осветлението и декорацията по и около него сами по себе си обикновено са изгодни и не прекалено скъпи. Те като отделен компонент са с доста ниска стойности, но при правилна употреба могат да добавят немалко пари към крайната цена или пък да доведат до по-бърза продажба на имот.  Не е нужно да закупувате красиви лампи от някои бутик. Доста често се срещат изгодни и в пъти по-ниски оферти по големите вериги. Не прекалявайте с осветлението – по-добре е да имате няколко лампи, които са на точното място, отколкото да имате много лампи, които да развалят обстановката. Не прекалявайте с големината на полилеите, по-скоро изберете нещо малко с по-прибран и стилен вид. Хората обичат да купуват луксозни жилища, а осветлението е един от факторите, които правят един дом луксозен, без да е толкова скъп.

Подробностите също са важни:

Входът - по-бърза продажба на имот1. Добавете растения – фикусът е традиционно растение за декор, палмите също са свързвани само с приятни емоции.

2. Добавете едно килимче, което да посреща гостите пред входа.

3. Ако мястото го позволява, може да сложите малка масичка, на която посетителите да си оставят багажа. На нея може да сложите няколко книги или декоративна лампа. А над нея може да поставите огледало или някаква картина.

И най-накрая, но не последно място, уверете се, че всичко е чисто и блестящо. Ако входът Ви води към стълбище, уверете се, че то е почистено и по него няма излишни вещи. Постарайте се всички ежедневни дейности да бъдат изолирани от входа по време на презентацията. Всички раници, палта, пощата и прочие не трябва да са там.