Малката Виена измести Бургас от първо място в класацията „Най-добър град за живеене“

Малката Виена измести Бургас от първо място в класацията „Най-добър град за живеене“

Гласувай за Русе тук

След като през 2009 година Русе грабна приза в категория „Най-красив град„, сега сме на път да победим и в читателската класация „Най-добър град за живеене“. До момента Русе стабилно заема първа позиция. Бургас, който е на второ място е сериозен конкурент на нашият любим град. Като горди граждани на аристократичния град нека всички ние се борим за престижното челното място! Морската ни столица Варна остава далеч назад на четвърта позиция с незавидните 3 920 т.
За осма поредна година Дарик радио и „24 часа” търсят „Най-добрия град за живеене в България“. Тази година в класацията участват 27-те областни града в страната и русенци могат да се гордеят с временната си позиция.
Оценяването е по специални критерии, сред които обемът на инвестициите в инфраструктурни проекти през 2014 г. и предстоящи за реализация проекти през 2015 г.; екологично състояние на града; възможност за спорт в града; ниво на безработица; раждаемост, трафик, образование и култура, престъпност и т.н.

Скъпи съграждани, Русенци, гласувайте за Русе, за своя любим град до 10 март 2015г. (включително) на сайта на Дарик радио. ТУК