диван

Как да изберем диван за спане?

Как да изберем диван за спане?

Прочетете тази статия, която дава ценни съвети. Да се избере добър, с високо качество и удобен диван за спане- не е лесна задача.

диванНа първо място, той трябва комфортно да се вмества в интериора на стаята, да е в съчетание със стила на стаята и да допълни останалата част от мебелировката. Също така е много важно диванът да е удобен, защото ще трябва да прекарате много нощи на него. Е, ако в магазина при избора на бъдещ диван, има консултант, то той ще даде полезна информация за всички предимства и недостатъци на дивана.

Но често се случва, че продавачите в магазини за мебели, се интересуват само и единствено от продажбата на някои модели или не разбират нуждите на купувача. Така тази покупка може да се превърне в истинско бедствие за всеки. Какво да правим в такива случаи, как да изберем правилния диван за сън за всеки ден.

И как да започнем селекцията за диван?

Първо трябва да решите каква е целта на дивана – диван за спане или обикновен диван за хола. Диванът за добър ежедневен сън трябва да отговаря на следните важни особености:

1.Комфорт.

Ако изберете диван за спане, уверете се, че е удобен. Здравият сън зависи пряко от комфорта на леглото, от пълнежа и степента на неговата твърдост. Не купувайте евтини дивани! Мислете, че трябва да спите.

2.Надеждност.

Много е важно диванът да бъде сглобен качествено. Ако се приеме, че диванът ще се използва за сън, това означава, че ще е необходимо да се сгъва и разгъва ежедневно. Следователно качеството на сглобката, всички компоненти и самата конструкция  на дивана трябва да бъдат с добро качество.

диван3.Дълготрайност.

Средно, диванът трябва да служи най-малко 6 години, независимо от честотата на използването му. Купуването на диван не е всекидневно събитие, така че трябва да изберете диван, който да ползвате най-малко 7 години. Разбира се, има дивани, които служат повече от 10 години, но в този случай всичко зависи от финансовите възможности.

4.Големина.

Диванът за спане се избира в зависимост от размера на стаята, той трябва хармонично да се побере в пространството.

5.Лесен за употреба.

Той трябва да се ползва лесно. Не забравяйте да пробвате в магазина как работи плъзгащия механизъм. Ако не ви харесва начина, по който работи – не купувайте този диван – дори и да е много шик.

6.Допълнителни характеристики.

Ако желаете, може да обърнете внимание на опции като свалящи се подлакътници, текстура на материята, цвят и други неща.

Вече може да действате!