Добрият гараж, който продава

Добрият гараж, който продаваПодготвяте своя недвижим имот за продажба и като цяло къщата ви е готова и гостоприемна към потенциалните купувачи. Но какво става с гаража? Не използвайте това място, за да изхвърлите ненужното от къщата, а точно обратното. Използвайте гаража, за да привлечете повече купувачи и по-добра цена. Хубавият гараж ще посреща новия собственик от работа, ще служи за неговите инструменти. Добрият гараж, който продава!

Много купувачи поставят добрия гараж като изискване към много продавачи, но то рядко се изпълнява. В по-големите страни, процентът на купувачи на къщи с гараж е много голям – около 80 процента. Но бъдете сигурни, че в България поне половината от купувачите желаят да имат собствен и подреден гараж. Дори хората да нямат лична кола, която да държат в гаража, те имат инструменти, различни вещи за съхранение и прочие. Някои мъже обичат да правят гаража своя мъжка бърлога.

Как да превърнем нашия гараж в „Добрият гараж, който продава“

Първата стъпка е да подредите гаража си. Както се разкрасили вашата къща и всички помещения в нея, за да изглеждат отворени и организирани, така трябва да отделите нужното внимание на гаража. Следвайте тези насоки, за да постигнете „Добрият гараж, който продава“.

В дома си сте започнали точно с премахването на всичко допълнително, което Ви идва в повече. Всички ненужни неща, които не използвате в дома си, могат да бъдат пуснати на гаражна разпродажба, заедно с тези от гаража. Каквото не се продаде, може да бъде дарено или изхвърлено.

Добрият гараж, който продаваАко в гаража има всякакви лавици, кошове и шкафове, почистете ги и ги организирайте. Съберете всичко, което седи по земята или извън тях и го приберете. Сложете своите инструменти в специално предназначени чекмеджета за това или ги провисете на стената. Помислете за всички препарати или вещи, които са лесно запалими или токсични. Те трябва да се премахнат или да се приберат на сигурно място. Можете да сложите детектор за дим, който ще привлече окото на всеки един купувач на имот. Погрижете се гаражът да светне, никаква прах и паяжина.  Ако това не помогне за лъскав и свеж вид, пребоядисайте и измажете всичко, за да е като ново. Проверете осветлението – дори всичко да работи, то може да е недостатъчно. Ако се наложи, сложете още някоя лампа.

Ако във вашия гараж е пълно с петна от масло или други трудни за почистване материали, ето няколко съвета за справянето с тях. Първо трябва да забършете повърхността с кърпа или парче плат. Ако повърхността позволява, напръскайте с обезмаслител, който да разгради цялото петно. След като сте обезмаслили, не изтривайте петното с кърпа. Сложете върху него материал, който е с добри абсорбиращи качества – пясък, сода, дори котешка тоалетна. Оставете всичко така, да отлежи през нощта. След това почистете. Може да са останали още следи от замърсяването, като те се премахват с белина, препарат за миене на съдове или нещо подходящо за чистене на бетонни настилки. Изчакайте препарата около час, за да подейства. После изплакнете с гореща вода и забършете.

Когато гаражът ви е почистен, помислете за работните отделения, допълнителното място за съхранение и всякакви други екстри. Вашият брокер от Сиана недвижими имоти Русе, задължително ще изтъкне подобренията, които сте направили като предимство пред евентуалните купувачи. Не забравяйте да оправите и външния вид на гаража. Оправете вратата, боядисайте я, ако има неизправности, ги отстранете.

Един гараж обикновено няма да е причина за удар в продажбата, но той може да ви даде превес при договорката или да наклони везните поне малко във ваша полза. Нагласете всичко във вашия дом така, че да прави идеално първо впечатление. Гаражът е нещо, което рядко е супер при един оглед и това много ще впечатли един купувач. Запомнете „Добрият гараж, който продава“ и се погрижете за него, както подобава.