дом

Как да почистим своя дом лесно преди Великден?

Може би имате планове за Великден и искате да почистите своя дом лесно и без да губите много време?

Прочетете тази статия и се организирайте!

Всеки иска да в дома му да е чисто и спретнато, но това изисква доста големи усилия и се усложнява от липса на време … Особено ако идват и празници. Но не се отчайвайте, ето как да постигнете тази цел. Колко хубаво е да имаш чист и уютен дом, където всичко е красиво, чисто и спретнато. Как всичко да е безупречно чисто преди Великден в дома?

Ето някои полезни съвети как да направите това:

дом1. Степенувайте задачите си

По същия начин, както при тренировките във фитнес залата, е необходимо да изберете кое първо да изчистите и така нататък…без да се претоварвате излишно. В действителност, това е лесно и бързо, за да бъде дома чист.

За да направите това, направете списък на всички важни действия по ваше мнение, например: пускане на прахосмукачка, пране на пердета и дрехи, измиване на пода и прозорците, почистване в банята т.н.

2. Направете само най-необходимото

Разбира се, има неща, които наистина имат нужда от генерално почистване. но по Великден е важно да имате време и за себе си.Няма да се съсипвате от чистене. Погрижете се за чистотата в дома си, но без да прекалявате.

3. Мийте съдовете за готвене и чиниите след всяко хранене, за да не заседнете в кухнята

Опитайте се незабавно да миете съдовете, които сте използвали в кухнята. В противен случай става кухненски ужас. Една мивка, пълна с мръсни съдове, не се чисти лесно.

4.Прередете дрехите в гардеробите си

Да, затопля се и е време дебелите дрехи и палта да се приберат. Така и ще си извадите пролетните дрехи и ще бъдете готови за Великденските празници.

дом5. Пуснете пералнята докато миете прозорците или пода

Да, това пести времето за почистване. И така ще стане по-бързо всичко. Ако не обичате да гладите – един съвет – не изцеждайте прекалено много дрехите си, така няма да са много намачкани.

6. Ако имате домашен любимец, почистете неговата зона

Няма значение кой живее в дома ви: котка, куче, рибки или папагал. Погрижете се за неговата зона. Така ще запазите дома си от появата на петна и неприятна миризма.

7. Сложете всичко на мястото му по подходящ начин

Повярвайте ни, ще спестите огромно количество време, търсейки някои неща в дома си. Това е чисто практичен подход, който едновременно ще позволи пространството във вашия дом да изглежда по-чисто и по-организирано.

Редът в дома е много важен: ако мислите само за отличния външен вид на помещенията, грешите. Важно е кое къде се слага. Така ще имате по-хармонично свое пространство, по-ниско ниво на стрес в живота. В края на краищата чистият дом подобрява настроението.