дом

Как да да освежим пролетно своя дом: шест супер добри идеи

Да, зимата си отива и ето няколко идеи за да освежите своя дом?

Споделяме с Вас 6 чудесни идеи:

1. Направете почистване в своя дом.

Разбира се, започнете с измиването на прозорците, които са толкова зацапани. Ако сте започнали общо почистване, трябва да почистите всички ъгли на дома си, така и ще махнете застоялата отрицателна енергия и, разбира се, … всеки прах. Също така, без съжаление може да се отървете от ненужни и стари неща, на тяхно място си купете нещо свежо и ново! Инвестирайте в нещо, от което имате нужда. Например: нов, функционален диван за дневната.

дом2. Не е ли време за основен ремонт?

Боядисайте стените в пастелни тонове – така цветовата схема “ ще носи ново пролетно настроение.

Пример: Ключовият цвят на интериора във всички стаи, е зелен. В различните стаи той се комбинира с различни цветове. Например, кухнята е снежнобяла и е ефектно допълнена от черни елементи и акценти на цвят на шам фъстък.

3. Поставете тук-там малки нови неща.

Но не винаги са нужни ремонти, за да освежите дома си през пролетта. Домът може да се актуализира с ярки аксесоари, като цветя, възглавници и цветни фоторамки и други малки елементи. Ако нямате много пари, може просто да смените някоя стара рамка на снимка или да си купите малка фигурка на животно. В магазините има много интересни решения. Или си сложете реалистични тапети със снимки, които ще донесат природата в дома ви. Може да се сложите подходящи пердета, изработени от естествени материи: лен, памук, зебло.

4. Поставете билки на перваза на прозореца.

Колко е хубаво да имаме свежа зеленина на перваза на дневната си. Лечебните свойства на розмарина, например, помагат да се справим с умората. А ароматът на босилек повишава имунитета и подобрява храносмилането. Ако искате нещо цветно – сложете си зюмбюли. Те наистина са прекрасни. Изберете красиви сандъчета или пък висящи саксии. Пък защо не си сложите малко здравец? Той идеално прочиства въздуха. Здравецът може да бъде част от чудесна централна композиция от пролетни цветя – зюмбюли, лалета и други цветя в стаята.

дом6. Ароматизирайте стаите на своя дом.

За да създадете  атмосфера на пролет в дома си, ползвайте някои подправки и ароматите на етерични масла. Предлагаме да ползвате масло от бергамот, портокал, пачули, карамфил и канела. Така наистина домът ви ще ухае пролетно.

Да, наистина, време е за промяна! Погрижете се за своя дом, нека бъде с пролетен дух!