Еко кожа

Еко кожа – 5 интересни факта за нея

Еко кожа – днес тя е широко приложима и много хора имат мебели, чанти, дрехи и обувки от нея

Към днешна дата специалистите са се научили да произвеждат този материал, чийто още през 1963 г. е открит, по такъв начин, че сега той е почти толкова добър, колкото естествената кожа като качество.

Известни дизайнери и холивудски звезди започнаха да обръщат все повече внимание на опазването на околната среда и да избират материали, които не са по-ниско качество от естествените и не вредят на природата.

Еко кожаВсе пак, въпреки нарастващата популярност, много хора се страхуват да купуват продукти от този материал, вярвайки, че изкуственият аналог на кожата е с малък срок на годност и не е полезен.

Затова решихме да съберем основните погрешни схващания и да кажем цялата истина за еко кожата.

Мит номер 1: ниска устойчивост на износване

Истина: благодарение на свойствата си полиуретановият материал може да се свива и декомпресира без никакви специални дефекти. Този материал може лесно да оцелее при рязка смяна на температурния режим: мебелите, обувките и чантите, изработени от еко кожа, се чувстват комфортно както при -35 ° C, така и при + 40 ° С. Един изкуствен аналог на кожата не се деформира лесно, не замръзва и не изгаря лесно.

Мит номер 2: кратък живот

Истина: мнозина вярват, че истинската кожа ще издържи по-дълго като материя. Но това не е съвсем вярно. Първо, устойчивостта на еко кожата зависи от дебелината на полиуретановото фолио: колкото по-дебела е, толкова по-дълго ще издържи. Второ, всичко зависи от правилната грижа – еко кожата, като кожата, изисква внимание и грижи особено при лошо време. Трето, обувки, изработени от този материал, могат да се носят всеки ден, за разлика от обувките от естествена кожа, която се препоръчва да се носят поне през ден. Един изкуствен аналог на кожата е устойчив на абразия и е в състояние да издържи на деформация.

Мит номер 3: еко кожата не „диша“

Истина: всъщност, микропорестата материя се прилага върху памук или полиестер. Благодарение на тази комбинация този материал може свободно да „диша“.

Често въздушната пропускливост на даден изкуствен аналог е няколко пъти по-висока от тази на естествената кожа.

Еко кожаМит номер 4: твърде корава е еко кожата

Истина: някои хора вярват, че всеки заместител на естествена кожа ще бъде твърде корав. Всъщност качеството на един изкуствен аналог зависи от дебелината на полиуретановата материя.

В допълнение, самата еко кожа е приятна на допир. Поради тази особеност често се бърка с естествената кожа.

Мит номер 5: производството й нарушава екологията

Истина: всъщност производството на еко кожа е много по-чисто от, да речем, производството на естествена кожа.

За да направите продукт, изработен от естествена кожа, животинската кожа се подлага на специална многоетапна обработка. Синтетичният аналог на кожата се произвежда в специално затворени промишлени предприятия.

Вместо заключение:
Еко кожата е много популярна при производителите на чанти. Така например, през 2017 г. модната марка Louis Vuitton представи новата си колекция от изненадващо приятни за докосване чанти от този материал. Основният съвет при закупуване на мебели и аксесоари от този материал е да изберете надеждни продавачи и дизайнери, които отлично се справят с еко кожата като цялостна визия.