Живот на село – какво изпускаме

живот на селоЖивот на село? Всеки един от нас се е замислял поне веднъж да се махне от големия и натоварващ град, от шумотевицата, от мръсотията и от пренаселеността и да отиде в спокойните покрайнини, близо до природата. Доста добра идея, нали! Тенденцията тепърва ще расте, заради това решихме и ние да изложим мнението си по въпроса, с което се надяваме да вдъхнем увереност на повече от вас. Все повече хора, сред които и много млади семейства, преместват домовете си близо да големия град.

Живот на село или в града?

Изборът вече не е толкова труден! Преди години хората бягаха от малките населени места, поради липса на възможности – лоши пътища, липса на работа, на магазини, училища, липса на удобства. Съвремието ни обаче вече предлага доста повече улеснения – добра пътна инфраструктура с лесен и бърз достъп до главното населено място, всяко семейство разполага с поне един автомобил, телекомуникациите са във всяко село в близост до големия град, има фирми доставчици на стоки и услуги до всеки кът на страната. Това ни дава възможност отново да се замислим върху Живот на село – какво изпускаме.

Живот на село – сигурност и по-дълъг живот

Ще ви запознаем с едно проучване на Офиса за Национална Статистика във Великобритания, което със сигурност важи и за селата край Русе. То потвърждава, че чистият въздух и здравословният начин на живот извън големите градове удължават живота.

Няма значение дали човек е беден или богат, животът му ще е с около 2 години по-дълъг, ако живее извън шумния и замърсен град. Мъжете на Отрова, които живеят на село, стигат средна възраст между 78 и 79 години. Тези, които пребивават в града, имат средна възраст от 76 години. Жените съответно доживяват в градовете средно до 81-я си рожден ден. Отидат ли да живеят на село, границата се вдига до 82-83 години.

Дайте шанс и на вашите деца за здравословен живот и безгрижно детство – детство с много игри сред природата, запознанство с птичките и животните, тишината, звездното небе и топлината на слънцето.

Не сте сигурни? Къща около Русе под наем може да ви убеди!

Не малко млади хора се установяват в близките села до град Русе. Онези от Вас, които се съмняват дали ще успеят да реорганизират живота си и този на семейството си, премествайки се в близките селища, могат да опитат и компромисен вариант – живот под наем на село. Така ще може да прецените дали ще устоите на разходите за транспорт, на време и на някои други малки неудобства, но да получите много повече – зеленина, тишина, спокойствие, чист въздух, различни развлечения. При всички случаи можете да разчитате на нас от Сиана Имоти Русе, ако искате да поживеете под наем на село и да пробвате селския начин на живот.

Селски начин на живот?

живот на селоДа, непременно когато заговорим за живот на село, то трябва да споменем и това. Имали ли сте от тези моменти, в които се чувствате много зле. Искате промяна, искате да правите нещо различно, защото ежедневието ви е едно и също? На село винаги има какво да се върши и това ще ви донесе определени позитиви. Дали ще имате по-хубав дом, по-добро здраве, по-малко негативни емоции? Определено да.

С преместването си на село, със сигурност няма да загърбите своята работа. Винаги обаче ще ви остава поне малко време за собствена градина с плодове и зеленчуци. Една от най-ярките характеристики на селския живот е именно по-здравословното хранене. Има безброй доказателства, че то помага за по-добър живот.

живот на селоМожем да прибавим по-добрата среда, чиста от градските замърсявания, възможността да си гледаш домашен любимец, без да пречиш на съседите, да осигуриш перфектна среда на живот за твоето дете.

Да не пренебрегваме и възможността за развиване и на различен вид бизнес дейности. Премествайки се на село, Вие може да преоткриете земеделието, селския туризъм, животновъдствеото и т.н.

Да, животът на село си струва – въпреки всички трудности. Ако се интересувате от къщи около Русе, не се чудете, а се свържете с нас. Ние предлагаме имоти в Русе област на всякакви цени, в завършен вид или с възможност да внесете своя стил и разбиране за селска къща.