Жилище, как да го разкрасим със стъклени бутилки

Предлагаме ви идеи за вдъхновение как разкрасите своето жилище със стъклени бутилки

Няма значение дали създавате свои собствен интериорен дизайн или просто искате да направите малки корекции в любимото си жилище с някои готини неща – за целта използвайте ненужни стъклени бутилки. Разчитайте на въображението си за да преобразите вашият дом!

Стъклените бутилки са един от най-лесните начини да преобразите стаите в дома си.

Те лесно се вписват в интериора както на кухнята, така и на дневната, банята или спалнята. Идеални са също за балкона или терасата.

Ето как можете да ги използвате:

  • На масата

жилище

 

Можете да поставите по 2-3 стъклени бутилки заедно като композиция – във всеки случай те  ще изглеждат чудесно като основен акцент на масата. Няма значение дали това е маса за хранене или малка масичка за кафе. Такива елементи на декора ще добавят още повече привлекателност.

  • На перваза на прозореца

Стъклените бутилки в различни размери могат да се използват за придаване на смел контраст в едно помещение. За да направите това, просто сложете подред по целия перваз на един прозорец различни като размер и цвят бутилки. Подобна техника със сигурност ще зарежда всичко наоколо с енергията на слънцето и в стаята ще играят многоцветни лъчи, защото пречупват светлината различни нюанси.

Цялото жилище ще свети в игрива слънчевата светлина до залез слънце. Подобна идея би била подходяща в спалнята, така и на всяко друго усамотено място във всеки един дом. А някои хора слагат в тях лед ленти и бутилките играят роля на осветителни тела.

  • Красиви свещници

Романтика и комфорт – защо не опитате да си направите свещници от стъклени бутилки. Поставянето на свещ в бутилка е друга проста идея да трансформирате своето жилище. Стъклените бутилки, превърнати в свещници, поставени на камината или на масата за хранене, са еклектичен и необичаен начин да подчертаете общата интериорна тема. За тази цел сай-добри са източените стъклени бутилки от вино или ракия.

жилище

  • За вази

Стъклената бутилка е идеалната ваза за растения или красиви ярки цветя. Създайте такава очарователна композиция за масата или за шкафа. Това е екологично и шикозно. Така лесно можете да добавите стил към всеки интериор, а и е доста евтино решение. Може допълнително с витражни бои и камъчета да декорирате повърхността на бутилката.

Ще се изненадате, че с тези ненужни бутилки от стъкло можете да преобразите дома си толкова красиво и нестандартно!