Застраховка на имот в Русе – тънкости

застраховка на имот в русеПовечето хора пропускат да направят застраховка на имот в Русе. Обикновено причината е или липса на средства, или недобро разбиране на смисъла от застраховане. Действителната полза от него е безспорна – при настъпване на щети, Вие можете да получите обезщетение, което да покрие Вашите непредвидени разходи. За плюсовете можете да прочетете в страницата на всяка застрахователна компания. В тази статия ще Ви запознаем  с тънкостите при сключване на застраховка имот, без които застраховането може да се окаже не във ваша полза. Разберете как да застраховате имота си без да се „подхлъзнете”!

Застраховка на имот в Русе – особености

  • Важен термин при застраховките е „самоучастието”. На по-прост език „самоучастието” означава, че при събитие от застрахователен характер, например различните видове природни бедствия, не само застрахователят плаща съответните поражения върху имота. Вие също покривате част от тях, a базата, на която се измерва самоучастието, е процент от общата сума. По принцип при нискоструващи щети от порядъка на няколкостотин лева, при точката „самоучастие”  вие ще заплатите всички щети.
  • застраховка на имот в русеЕдна от най-важните тънкости е да знаете какво в детайли обхваща вашата застраховка на имот в Русе. Честа практика е застрахователите да не допускат в застраховките щети от земетресение или други. Естествено, можете да включите тези опции в застраховката, но те се доплащат. Добре обмислете от какви рискове искате да се защитите, за да платите оптимална сума, срещу която да очаквате максимална компенсация. Обмислете да застраховате и вашето домашно имущество, а не само недвижимия имот.
  • Разберете в какъв срок трябва да се обадите на застрахователя и да го информирате за щетите. Имайте предвид, че често се случва потърпевшият да пресрочи времето за информиране на застрахователя по застраховката, а ако има просрочване, ще се окажете с празни ръце. В повечето случаи се изисква и документ от органите на реда, доказващи невиновност, за да се изплати застраховката. Не пропускайте тези детайли, за да не бъдете неприятно изненадани!

Когато сключите договор за застраховка, е добре из основи да сте запознат с неговите условия, за да се възползвате наистина от ползите при нужда. Четете, питайте, планирайте и ще спечелите. За да направите успешна застраховка на имот в Русе, можете да се обърнете към Сиана Имоти Русе. Ние имаме достатъчно опит и репутация, за да ви помогнем от „А-Я” при намиране на застраховател за имот в Русе!