здраве

Здраве – По-добре рано, отколкото късно

Всички сме съгласни, че сънят е от първостепенна важност за Вашето здраве и активност. Е, това е все едно да кажем, че слънцето сутрин изгрява. Изгрява, но колко от нас виждат изгрева? Ами, лично аз мога да се сетя за не повече от трима такива познати. А да съпреживееш изгрева, да му се насладиш и да станеш свидетел на едно от най-грандиозните природни явления, си е истински дар. Първият мотив, при това доста силен, за ранното ставане, е именно изгревът.

Приоритети за Вашето здраве

Сънят е важен здравекакто за графика, така и за Вашето здраве. Не е тайна, че успешните хора стават рано и това съвсем не е случайно, все пак човек, обвързан с бизнес и очакващ резултати от него, трябва да разполага с целия ден, а не само с половината от него. Ако искате продуктивност и организираност, просто се научете да ставате рано. Така, преди да започне истинската работа, ще имате време и за някои много полезни занимания.

Сутрешна гимнастика за здраве и повдигане на духа. Утрото просто е създадено за нея. Ако искате, сетете се за нещо по-зареждащо и благоприятно. Какво да кажем пък за истинското удоволствие от ободряващия душ, на който можете да отделите повече време, без да се притеснявате, че ще закъснеете.

Ранното ставане ще Ви даде възможност да останете сами със себе си в един много специален и спокоен момент от деня – утрото. Ще подредите мислите, ще си планирате действията, ще се настроите и концентрирате, ако щете, дори ще си помечтаете или пък за нищо няма да мислите. Тишината на утрото е най-прекрасното време за вътрешния мир. Това са безценни моменти, преди да ви завърти центрофугата на деня.

Продуктивност и здраве

Няма спор, ставайки рано, Вие удължавате деня си и увеличавате времето за всички онези дела, които все ви се изплъзват от графика.

Ако сте ранобудни, ще Ви остане време и за най-важното и благоприятно за Вашето здраве през целия ден – закуската. Без да бързате, спокойно и пълноценно. Със сигурност тя ще Ви зареди с енергия до обяд и ще ви направи много по-продуктивни, защото няма да мислите за бунтуващия се празен стомах.

Край на сутрешната суматоха. На кого е притрябвало суетенето, нервното бутане в банята, трескавото ровене в гардероба, за да изберете в последния момент какво да облечете. Само с час по-рано да станете, ще избегнете тези изнервящи ситуации и ще започнете един пздравеолзотворен ден.

Ако тепърва сте решили да влезете в армията на ранобудниците, ще Ви трябват поне няколко дни да привикне организмът ви към новия график. Като начало, лягайте по-рано, това е най-логичното решение. И винаги гледайте да си осигурите поне 7-8 часа пълноценен сън.