Избор на правилния квартал за нов дом

Избор на правилния квартал за нов дом

Да направим правилния избор за нас

Няма брокер на недвижими имоти, който да не споделя философията за избор на правилния квартал за нов дом. Когато говорим за атрибутите на едно ново жилище, мястото, на което то се намира, е много важно за определянето на неговата стойност. Разбира се, не всеки квартал във всеки град е подходящ за вас. Решение за това кой квартал отговаря на нуждите и бюджета ви, изисква проучване и умение за структуриране на вашите приоритети.

Ето как да направим избор на правилния квартал за нов дом

Степенувайте вашите приоритети

Ще започнем първо с това, защото вашият агент определено може да ви предложи много апартаменти в новопостроена сграда, къщи в града или в околията. Като начало вие трябва да му кажете какви са вашите изисквания. За някои хора не е от значение в кой квартал ще живеят. Те предпочитат други удобства като спокойствие, голям двор и така нататък. Ако вие обаче търсите точно определени условия, трябва да ги кажете на агента си. Бюджет, нужда от определени заведения като училище или детска градина, определени линии за градския транспорт. Всичко е от значение при избора на нов дом.

Трябва да помислите и за това, колко искате до общувате, когато сте вкъщи. Искате по-оживен квартал в града или къща край Русе, в която съседите да са по-малко? Обичате да играете футбол или баскетбол, да ходите да плувате. Трябва да разгледате в кой квартал има най-много удобства за спорт. Ако пък искате да имате лесен достъп до работата си и до заведенията, то може би трябва да живеете в по-централен квартал. Помислете за абсолютно всички аспекти, защото все пак в този дом, респективно квартал, ще прекарате доста време от живота си.

Училището има значение, дори ако още нямате деца

Избор на правилния квартал за нов дом

Спокойствие за децата

Ако имате деца или ако планирате вашето семейство да се разшири с още един член, то приоритет е в квартала да има училище, детска градина и всички нужни обекти, които могат да ви потрябват.  Почти всеки апартамент ново строителство разполага със зелени площи и площадки, за да си играят децата ни. Дори ако нямате деца или ако е твърде рано те да се обучават, помислете за район с лесен достъп до училище. Ще дойде момент, когато ще бъде много важно детето ви да се придвижва лесно до училище и да не се налага да го придружавате постоянно. Това ще ви помогне то да бъде малко по-самостоятелно и като цяло няма да се притеснявате. Ако искате да сте сигурни в избора си, обърнете се към брокерите на Сиана Имоти Русе, за да ви представим различните обяви за продажба на недвижими имоти, които да удовлетворят нуждите ви.

Транспортни връзки

Голямо мислене пада при повечето купувачи на недвижими имоти в Русе и в България, като цяло. Това е така, защото при преместването в нов дом или имате готова работа, или вече сте от доста години на работното си място. В повечето квартали има определени точки, които са близо до главните възможности за транспорт из града. Ако се движите със собствен автомобил, трябва да се поинтересувате за паркоместата и условията им за ползване, дали има гараж и така нататък.

Доста от кварталите около центъра са с лесен достъп до него и предлагат една идея по-голямо спокойствие на живущите. Покупка на апартамент там ще ви осигури по-евтино жилище и спокойна среда за живот.

Разбира се, независимо дали купувате дома си или търсите апартамент под наем, то наличието на метро, автобуси, тролей, трамвай, евтини таксита и така нататък, определено ще вдигне малко или много цената. Това обаче не е задължително, а и има квартали, които са малко по-отдалечени, но в същото време имат достъп до всяка една точка на града, без да ви натоварват финансово. За тази цел, ако решите да се местите в Русе, то е добре да се обърнете към недвижими имоти Сиана, за да ви посъветваме за най-добрия вариант за вас.

Как да сравним отделните квартали

Важно е да посетите набелязаните места в различни времена на деня, както и в делничен,  така и в почивен ден. Така ще усетите атмосферата и темпото на живот, което се случва там и ще разберете дали искате да живеете на това място. Огледайте как хората поддържат домовете си, каква е инфраструктурата, въобще вглеждайте се в детайлите. Опитайте се да поговорите с някой живущ в района и поразпитайте.

Точно детайлите са нещото, което е много важно, затова е добре да сте обстойни в проучването. Определено намирането на недвижим имот нов дом е много трудно, но с малко разходка и съвет от нас определено ще намерим перфектното място за живот, ще  успеете да направите избор на правилния квартал за нов дом.