Имоти в Русе център или в кварталите

Имоти в Русе центърИмоти в Русе център или в кварталите на града – това е най-често дилемата, пред която са изправени хората, правещи избор какъв имот да закупят или наемат. Сега ще откроим предимствата и недостатъците на двата варианта, за да добиете представа коя възможност е по-удачна според различните нужди.

Имоти в Русе център

Позитивите:

 • Ако се ориентирате към имоти в Русе център, означава да сте на една ръка разстояние от магазини, заведения, паркове, културно-исторически забележителности и всякакви административни услуги. Повечето от ключовите точки на града, като Община Русе, банкови институции, Театър, Опера, болнични заведения и т.н. са близо до вас и това е незаменимо предимство, пестящо време и нерви.
 • Имот в центъра предполага по-висок стандарт на живеещите в него, отколкото този в покрайнините на града. Какво означава това? Животът в центъра предлага по-благоприятна среда, реновирани улици, реномирани училища и тези обстоятелства не бива да бъдат подминавани с пренебрежение.
 • Разходите ви за транспорт се предполага, че ще са по-ниски, най-вече в случаите, когато и местоработата ви е също в централната част на града.
 • Понякога притежанието на имоти в Русе център е причина и за самочувствието на човека. В миналото да обитаваш къща или апартамент в централната зона на града е било знак за голям престиж. Днес не е много по-различно и доста хора се стремят към това.

Недостатъците:

 • Да живееш в центъра е много хубаво, но излиза скъпо. Това е може би единственото нещо, което може да накара човек да се произнесе негативно относно имот в центъра. Независимо дали търсите имоти Русе наем или ще купувате имот, жилищата в централната зона са по-скъпи, отколкото в кварталите на града.
 • Липса на места за паркиране и недостатъчно зеленина. Не е тайна, че кварталите изобилстват с повече зелени площи, повече удобни места за паркиране, често са доста по-тихи и спокойни, предвид това, че в центъра на града се организират всички празнични събития, концерти и митинги. Центърът е за по-активни хора, водещи по-динамичен живот.

Имот в кварталите

Предимствата:

 • Продажните цени и наемите на имотите в повечето квартали на града са по-ниски в сравнение с тези на имоти в Русе център. Движейки се по пътя на логиката това означава, че търсейки в Русе апартаменти за продан, един малък апартамент в центъра ще е на сумата на средно голям в периферията. Разбира се, че има вариации и всичко е  индивидуално, според състоянието, квадратурата и т.н. Вместо да си купите или наемете малък и недобре обзаведен апартамент в центъра, можете да изберете имот в някой от кварталите, който да удовлетворява напълно вашите потребности за пространство и обзавеждане.
 • имоти в русе центърАко живеете в имот в покрайнините на града, по-всяка вероятност ще бъдете малко или много настрани от динамиката на центъра. Несъмнено животът в периферията осигурява спокойствие.

Минусите:

 • Средата на децата в покрайнините на града не е толкова добра, колкото на тези в центъра, особено що се отнася до  елитни училища.
 • Ако работите в центъра, където е най-наситено с работни места или в противоположната част на града, разходите ви за транспорт няма да са ниски.
 • Кипящият живот на центъра няма да е пред очите ви, което за някои хора е голяма пречка.

За да отговорите правилно на въпроса „Имоти в Русе център или в кварталите”, обърнете се към Сиана Имоти Русе. Ние ще бъдем вашите незаменими помощници!