Търсене и предлагане имот ново строителство

търсене и предлагане имот ново строителствоТърсене и предлагане са основните индикатори за състоянието на имотния пазар. И двете характеристики са еднакво важни както за бизнеса, така и за физическите лица, които искат да закупят имот.

Търсенето на недвижими имоти най-просто може да се характеризира, като вероятността едни недвижими имоти в Русе , например, да бъдат купени.

Можем да започнем с търсене на апартамент и къщa през интернет. С всяка изминала година търсене имот чрез интернет се налага като най-лесен начин да намериш своя нов дом. Над половината търсения за недвижими имоти в страната и по света са направени през интернет.

Почти всички, които си закупуват имот, в някои етап от сделката правят справка в интернет. Други пък получават оферта, която сравняват с останалите публикувани в мрежата. Около половината от купувачите преди оглед правят списък на желаните имоти в региона.

Според сдружението за недвижими имоти, предлагането все още е по-голямо от търсенето. Важно е да се отбележи, че броят на чужденци, които търсят имоти в България, нараства. При тях основно е търсене имот ново строителство. Въпреки това, все още българските купувачи съставляват 90 процента от търсещите.  Хората, които купуват апартаменти и къщи в момента, го правят с цел постоянен живот. Имотите за временно пребиваване са рядкост. Обикновено става на въпрос за нова жилищна сграда, издигната в последните години. Често хората си търсят имот ново строителство.

На почит са едностайните и двустайните апартаменти, заедно със селските къщи около големите градове като Русе, София, Пловдив. Търсене и предлагане имот ново строителство в Русе нараства.

В момента е много изгодна покупка на имот, който да се отдава под наем. В бранша за кредитиране на нов дом няма наплив от желаещи, защото предстоят немалко промени в банковия сектор. Докато това стане, доста хора живеят под наем и чакат удобен момент за покупка.

Търсене и предлагане имот ново строителство близо до града

търсене и предлагане имот ново строителство

Да поговорим малко повече за търсене и предлагане имот ново строителство в селата около Русе.

Доста от купуващите нов дом в голям град предпочитат да си купят къща в село, което е в непосредствена близост. Там е по-спокойно, транспортът вече е наистина улеснен, а и цените са една идея по-ниски.

Като цяло тенденцията е да се увеличават продажбите на крайградски къщи. Все пак спокойствието е неизмеримо, а и разходите, както казахме, са по-ниски. Самата цена на имотите е с голяма разлика от централните квартали на града. Доста често в продажба се пускат апартаменти, за да се купят селски къщи.
Ако сте решили да си купувате такава къща, перфектният момент е идната зима. Тогава може да видите къщата в целия и блясък, а освен това проходимостта може да се прецени на място.

Събуждането на пазара за имот покупка на недвижими имоти е налице още от този месец юни. Срокът за продажба на имоти се е свалил двойно за големите градове в България. Можем да очакваме и засилване на покупка на имоти от граждани на Русия и Украйна. Те имат особен афинитет към България, а военната обстановка в страните им, прави родината ни дестинация номер едно за втория им дом.

Спрямо миналата година можем да отбележим ръст от над 50 процента в продажбите от първите полугодия. Както казахме и по-горе, ръст в продажба на имоти може да се очаква и заради задаващите се промени в ипотечното банкиране.  В Европейския съюз също може да се отбележи съживяване на пазара, макар и то да не е толкова ярко. Големите градове като Русе се доказват като доста по-устойчиви на икономически промени и катаклизми. Недвижими имоти Сиана успешно продава имоти предимно в Русе и Русенски регион.

В национален мащаб между месеците юни и юли тази година са се направили сделки с недвижими имоти за поне 200 милиона лева, а с идването на есента очакваме още стотина милиона лева инжекция заради есенното раздвижване. За юли месец брокерите отчитат ръст в продажба на нови имоти с 15% спрямо миналите месеци от тази година. Средно на месец се правят почти 20 000 сделки.

Все по-голямо търсене и предлагане имот ново строителство има за офис площи и парцели за апартаменти ново строителство и офис сгради. Във връзката с банковите проблеми, много хора се насочват отново към инвестиция в имоти, което допълнително говори за стабилен пазар. Хората предпочитат да вложат парите си в имот , а не на депозит.

Бележи се възходяща тенденция при търсене и предлагане имот ново строителство. При тях не се налага допълнително саниране, смяна на дограма, настилки, ВиК. Това прави новото строителство по-привлекателно. Техните цени са много атрактивни и с възстановяването на пазара може да се покачат. Това е една друга предпоставка за купуването им. Спад има единствено при търсене и предлагане имот ново строителство на по-ранни  етапи от Акт 15. Все повече хора предпочитат сигурността пред по-ниската цена.