Инвестиране в недвижими имоти? Ето защо да го направите!

Инвестиране в недвижими имотиИнвестиране в недвижими имоти е една много добра възможност да вложите парите си в нещо, което да ви носи по-голяма сигурност и добра възвръщаемост на средствата. Както видяхме, банковите институции в България далеч не гарантират сигурността на Вашите средства, а и не носят задоволителна лихва на спестените пари. За да не губите вложения, за да увеличавате стойността на спестяванията си, за да си осигурите постоянен доход, се замислете по въпроса за Инвестиране в недвижими имоти.

Защо да изберем Инвестиране в недвижими имоти

Това е един от най-добрите начини да притежавате пасивни доходи. Какво е пасивният доход? За разлика от линейните доходи, в които размерът на приходите ви зависи право пропорционално от вложеното време, тук възвръщаемостта ви няма да изисква кой знае какви усилия. Важното е да се решите и да изберете правилния имот.

Инвестиране в недвижими имоти – премерен ли е рискът

Ако разгледаме всички варианти за инвестиция, то ще разберем, че всеки един от тях е съпътстван от даден риск. Ще кажете, че при депозитите рискът граничи с нулата, но погледнете каква е възвръщаемостта? В повечето от случаите инфлацията ще изяде доходността ви.

При недвижимото имущество се забелязва сериозен подем. Макар и периодично да има някакви минимални спадове, то винаги се връщаме към възхода. В момента се търсят всякакви категории имоти за покупко-продажба и отдаване под наем. Има подем в търсенето на складове, бизнес имоти, производствени помещения, качествени офиси и търговски обекти, има подем в търсенето на различни категории жилища в различните райони. Няма как да не отбележим и несломимия пазар на земеделски земи, където трудно нещо може да събори цените.

Инвестиране в недвижими имоти – как да ми донесе приходи

Инвестиране в недвижими имотиПриемете покупката на имот като внасяне на пари в депозит. Избирате правилната оферта, инвестирате дадена сума и в повечето случаи цената ще се покачва малко по малко. В почти всички случаи процентната доходност надвишава тази на доходността от депозит.

Не можем да пренебрегнем и възможността за отдаване под наем. Тогава вие хем ще разполагате с определено имущество, хем то ще ви носи доходи. На доста места вече има университети, големи компании с много работници – намирането на наематели никога не е било толкова лесно. В повечето градове се забелязва много по-голямо търсене на жилища под наем, отколкото предлагането на такива. Замислете се над това и инвестирайте в недвижими имоти.

Трябва ли да си богат, за да предприемеш Инвестиране в недвижими имоти?

Една добра инвестиция не винаги е обвързана с огромна сума пари. При добър анализ и помощ от агенция за недвижими имоти с опит, не е нужно да купите луксозен имот, за да отчетете повишаване в доходите си. Ако имате нужда от помощ в това отношение, ние от Сиана Имоти Русе можем да помогнем.

Инвестиране в недвижими имоти – статистика

Ако сме научили нещо през годините, то е, че пазарът на недвижими имоти е сравнително стабилен. Волатилността на недвижимите имоти (рискът от рязка промяна в цените) е ниска. Цените зависят от много икономически фактори, които не са лесни за манипулиране.

На годишна база не е никакъв проблем да постигнете доходност 5-6% от стойността на вашето жилище, само от наеми. Ако прибавим и някакъв ръст в стойността на имота, то тази инвестиция е доста апетитна.

Сегашната 2015 година постави едно добро начало за пазара за имоти. По принцип първото тримесечие винаги е малко по-неактивно. Тази година обаче започваме с ръст. Данните на Агенцията по вписванията показват, че през януари, февруари и март имаме 10% повече сделки  спрямо същия период от миналата година.