инвестиция недвижим имот

Инвестиция в апартамент

Защо да направя инвестиция в апартамент?

С оглед на сложната икономическа обстановка в България, за все повече хора възниква въпроса разумно ли е да правим инвестиция в апартамент. В какво да вложим парите си, дали да изберем ценните книжа, други благородни метали, или пък да вложим парите си в депозит в банка.

инвестиция в апартаментАнализирайки пазарите ще осъзнаете, че най- печелившият вариант си остава инвестицията в апартамент. Недвижимoто имущество никога не губи своята стойност, а напротив – с годините тя плавно, но непрестанно се увеличава. Това се дължи на съвкупността от няколко фактора, като икономическият растеж, увеличението на заплатите, развитието на инфраструктурата и други подобни.

Естествено ако сте решили да заложите на този вид инвестиция, трябва добре да обмислите в кой град ще купите апартамент и какъв тип апартамент да закупите. Един от най-големите и най-проспериращи градове в България е Русе, като инвестиция в монолитен или в панелен апартамент в този град може да ви донесе сериозни дивиденти в дългосрочен план, като увеличи значително авоарите ви.

• Много важен е изборът в какво недвижимо имущество ще вложите парите си. Дали това ще бъде едностаен, двустаен или тристаен апартамент и от какво смятате да печелите – от евентуална продажба при рязко увеличение на пазарната стойност или пък от наеми. При всички случаи избирайте имоти, които се намират на комуникативни места, в реномирани квартали, с добре изградена транспортна мрежа и големи хранителни вериги в близост.
• Трябва също така да прецените бюджета, с който разполагате и да обмислите внимателно варианта за теглене на кредит, в случай че не ви достигат финансови средства. В момента жилищните кредити са със сравнително ниски лихви, като тази тенденция ще се запази, тъй като вече има ясно изградени европейски изисквания, с които банките трябва да се съобразяват, ако искат да функционират успешно.

Инвестиция в недвижим имот е сериозна стъпка, която създава дългосрочен ангажимент

инвестиция недвижим имотTака че премислете внимателно всички плюсове и минуси, преценете добре моментната обстановка на пазара, съобразете се с търсенето и предлагането и тогава предприемете решителната крачка.

  • Важно е да знаете, че инвестиция в България е по-добрият вариант, пред инвестиция в чужбина, тъй като всеки имот изисква да се поддържа и наблюдава. Влагайки средства в недвижим имот в друга страна ще трябва да се ангажирате със задължителни чести пътувания, за да контролирате инвестицията си.
  • Много строителни инженери и анализатори на пазара препоръчват да се инвестира предимно в ново монолитно строителство, но панелните жилища също не са лош избор, тъй като повечето клиенти търсят по-евтиния вариант, а безспорно е, че добре познатите ни панелки са доста по-достъпни. При всички случаи обаче, инвестиция в апартамент в Русе е един много преспективен начин, с който да увеличите възможностите си за успех, тъй като града край Дунава е със стратегическо географско разположение и винаги ще бъде желана дестинация за бинзес развитие,както и за хора, които търсят работа.
  • Не трябва да пропускаме и инвестицията в офиси или бизнес сгради. Инвестицията в бизнес имот дава други възможности, но изисква повече средства, така че по-достъпният вариант е да заложите на апартамент. Както вече отбелязахме, недвижимото имущество никога не губи стойността си, но предприемайки тази стъпка проучете в детайли всичко, допитайте се до хора, които са специализирани в този бранш и подредете внимателно приоритетите си.

Каквото и да правите обаче, винаги мислете разумно за парите си и ако искате вашият недвижим имот да е печеливш и да ви носи приходи, трябва да го подберете грижливо и да се грижите подобаващо за него. Дали ще го отдадете под наем или ще живеете в него, докато цените се увеличат до толкова, че да задоволят амбициите ви за печалба от евентуална продажба, си е лично ваше решение, но никога не позволявайте вашето имущество да пустее, тъй като това носи само негативи.

Направете най-печелившата инвестиция в апартамент Русе, управлявайте я по най-добрият начин, следете развитието на пазара за недвижими имоти и се възползвайте подобаващо, когато ви се отдаде възможност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *