Интериорен дизайн в апартамента – червено-бяло-черно

Червено-бяло-черен интериорен дизайн  в апартамента – как ви се струва?

Дизайнерите сочат, че такъв интериорен дизайн е подходящ за изключителните и нестандартни личности.

Стимулиращите и ярки цветови комбинации могат да добавят не само специфика, но и енергия на стаята. Ако ви харесват смелите комбинации и искате собствен уникален стил, ползвайте интериор в апартамента си в чувствен червен, ефирен бял и елегантен черен цвят.

Как ви звучи?

Червеното винаги е било синоним на горещ и страстен темперамент. От друга страна, черното е белег за елегантност, сериозност и лукс. Бялото е празно платно, което е идеална база, съчетана с избрани цветове.

интериорен дизайн

 

Комбинацията от тези 3 цвята е почти експлозивна смес, но с малко разбиране за правилната комбинация от контрастни цветове, може да получите очарователен ефект в апартамента си.

 

 

Интериорът в жилището в такива цветове, е модерен и оригинален. Такива силни акценти се противопоставят на повсеместния скандинавски стил. Но цветовете се вписват добре в популярния минимализъм и бляскав дизайн.

Черният, белият и червеният интериор е силен, динамичен и стимулиращ, той е идеалното предложение за смели, активни и уверени хора.

Интересно!

Този контраст на черно и червено е използван от дизайнер, който създава най-известните обувки в света. Червеното при него е символ на лукс. Такива обувки придават на жената хищнически и чувствен характер.

Същите асоциации могат да бъдат прехвърлени в апартамента, декорирайки го със силни цветове. Ако нямате средства за голяма реконструкция, може сами да организирате интериора, като изберете подходящите аксесоари.

Как да съчетаем контрастни цветове в апартамента си?

При използване на такива смели цветове комбинацията трябва да се ръководи от умереност, червеният цвят да не е дразнещ и черният – да не подтиска, а по отношение на белия цвят, то може да се използва във всякакви количества.

Наистина е добре да разчупите помещението с контрастиращи графични модели под формата на стикери или снимки от велур.

Добавянето на цвят може да бъде силен акцент под формата на аксесоари – вази, лампи, възглавници, килими.

Важно!
Трябва да обръщате внимание и на разнообразието от текстури, структури, които дават наситеност на цветовете. Един червен цвят ще изглежда различно на матов материал, а по друг начин върху лъскав кожен диван. Всички гланцови структури дават по-ярък израз на цветовете, а матовите повърхности изглеждат много по-спокойни.

интериорен дизайн


Съвет!

Имайте предвид, че трябва да се организира контрастиращ интериор като се вземе предвид всеки детайл от стаята, защото силните цветове в големи количества и насищане стават уморителни за очите след дълъг контакт с тях.

 Коя стая е най-добре да организирате в бяло-червено-черен интериорен дизайн?

В богати и контрастни цветове, най-добре е да се организира в дневната, където хората често прекарват времето си и се срещат с приятели. Благодарение на бяло-червените-черни цветове ще създадете отлична атмосфера за срещи и събития.

Оригиналното осветление, големите мотиви по стените и минималистичните мебели придават модерна клубна атмосфера в интериора. Ако нямаме голяма стая, използвайте максималното пространство, изберете модулни мебели, ниски маси и дивани.

Плосък плазмен телевизор заема много по-малко пространство и ще работи перфектно. Брилянтните повърхности на мебелите добавят дълбочина към интериора и ефектът на визуалното увеличение ще се постигне чрез окачването на голямо огледало в центъра.

Съвет!

Не прекалявайте с черния цвят, който оптически намалява стаята, така че най-добре е да изберете аксесоари в него, боядисайте стените в бяло с червени акценти.