спалня

Какво не бива да има в нашата спалня?

Вие сте, може би, един от онези хора, които внимателно организират пространството в своята спалня или може би – обратното…

спалняНе знаете кое къде трябва да се сложите в нея. Както и да е, следвайте нашите препоръки, за да оптимизирате полезността на съществуващото пространство в своята спалня. Знаете ли, че някои неща не трябва да бъдат в спалнята? Да, има списък с „забранени“ елементи за тази стая. Хармонията в къщата и във всяка от стаите й се постига чрез детайли. Много често ние не осъзнаваме това и страдаме от последствията.

За да направите спалнята наистина комфортна и удобна за почивка, е необходимо да следвате определени принципи. Повечето от тях имат влияние на нашето енергийно и психическо съзнание.
Какво не трябва да бъде в спалнята ни?

1. Цветя

Много хора са свикнали да държат цветя във всички части на дома си. Но това не е най-подходящото решение за стаята, в която спите. И това няма нищо общо с кислорода, който растенията твърдят, че „крадат“ от нас. Не, по-скоро въпросът е в енергийният сектор.

Ако вярвате в мнението на експерти по Фън Шуй, цветята допринасят за появата на измама и изневеря в тази част на дома. Не се препоръчва да държите цветя в спалнята, защото по правило няма достатъчно светлина и растенията бързо могат да умрат. В допълнение, растенията имат свойството да натрупват прах, който е особено вредно за хората с алергии.

спалня2. Твърде ярки цветове на килими, завивки, тапети и други предмети

Оранжевото, червеното и жълтото представляват енергията на огъня, което явно контрастира с това, което е нужно в спалнята. Въпреки факта, че те могат да окажат положително влияние върху страстта и романтичната връзка, тези цветове също така предизвикват появата на чувства като ревност и недоверие. В спалнята се препоръчва да се използват кафяви, шоколадови и пастелни цветове.

3. Телевизори и безжични устройства

Гледането на телевизия преди лягане е без съмнение голямо удоволствие за много хора. Но не и в спалнята. Телевизорът и други устройства, намаляват качеството на съня. Особено е вреден смартфонът в спалнята.

4. Огледала

Огледалата не трябва да са в спалнята. Странно, но е така. Това е една от основните предпазни мерки на Фън Шуй по отношение на пространството за отдих. Огледалата са елементи, които отразяват енергията, а през нощта, когато спим, тази енергия ще циркулира между тялото ни и огледалото (назад и напред). Най-добрият вариант е огледалото да е в друга стая. Или да е така сложено, че да не ви отразява като спите.

5.Вентилатори на тавана

Експертите по Фън Шуй твърдят, че постоянно движещият се вентилатор на тавана преразпределя енергията ци. И това, на свой ред, нарушава нормалната почивка.