Как да не подценим потенциала на един нов дом

Как да не подценим потенциала на един нов дом при търсенето на недвижим имот. Тази задача прави покупката много вълнуващ процес. Ако го правите за първи път обаче,  ще има и някои трудности. Ако сте като всички останали, които искат да си закупят нов дом, то най-вероятно имате представа как изглежда перфектното жилище.

Да не подценим потенциала на един нов дом

Мечта реалност

Независимо дали си търсите дом старо строителство или апартамент в новопостроена сграда, то не трябва да сте повърхностни. Потенциалът на един нов дом в продажба не е изцяло във външния му вид. Неща като лоша декорация, неприлежен двор, леко криви стени и така нататък не са нищо особено. Ако не погледнете отвъд лошия килим, смешните лампи и неподдържания двор, може да изпуснете дом с огромен потенциал.

При раздвижването на пазара, което е факт почти повсеместно, доста от домовете, които ви харесват, няма да са налични за продажба докато се начудите дали да купувате или не. Трябва да осъзнаете, че няма време за капризи и частичните ремонти не са недостатък в една оферта за апартамент ново или старо строителство.

Какво точно да направим? Ето някои насоки към това, което да гледаме и по какъв начин. Какво да направим, ако нещо от гореспоменатото не ни харесва напълно?

За да не подценим потенциала на един нов дом

Стените – те са едно от най-лесните неща, които можем да поправим, но са и част от новия дом, която прави най-силно първо впечатление. Ако са боядисани в грозен цвят, имат стари тапети или просто имат кривини или поражения, то представете си ги в любим и чист цвят по ваш избор. Сами ще осъзнаете, че с нищожно вложение, те ще изглеждат перфектно.

Да не подценим потенциала на един нов дом

Промяната

Подовата настилка – килимите или подовите настилки изглеждат зле, ако са стари и неподдържани. Не забравяйте обаче, че те лесно се сменят и също не са много скъпи. Ламинатите изглеждат много добре и са един от най-евтините варианти за подмяна на пода във вашия нов недвижим имот.

Гледка – неща като стара, грозна и мръсна градина, мръсни или счупени прозорци, могат да направят гледката около дома ви малко смущаваща. Не забравяйте обаче, че едно бързо почистване на дома и около него, може да направи от вашия нов дом рай в пълния смисъл на думата. Дори да става въпрос за голяма къща край Русе с градина, то лесно може да окастрите дърветата, да окосите тревата и да оплевите. Един райграс се засява за броени часове.

Килер, гараж, изба, таван – никога не може да имате прекалено много място за вашите вещи. Ето защо, доста от обявените за продажба недвижими имоти разполагат с повече помещения за съхранение – килер, изба, таван. На запад обаче, а от няколко години и в България, много собственици превръщат тези помещения в стаи за живеене. Ако това не ви удовлетворява, то много лесно можете да ги върнете по старо му и то без никакви разходи. Ето това харесваме на апартаменти и къщи ново строителство – дават възможност да сте доста гъвкави.

Кухня – Това е най-популярната стая в един апартамент и много хора желаят да имат голяма и модерна кухня с много уреди. Не позволявайте отново неща като опушени стени, не толкова нови уреди и т.н. да ви откажат. Боядисването става за часове, уредите може да подменяте във времето. Освен това лесно може да преорганизирате това помещение така, че да е по-просторно. Големите кухни качват доста цената. Освен това шкафовете и като цяло кухненското обзавеждане вече са нещо доста достъпно за всички.

Ако промените начина си на виждане на един недвижим имот, то определено ще може да се възползвате от по-ниска цена за придобиването му и с разликата да го направите такъв какъвто искате да го виждате в бъдеще. За по-лесно пресмятане на евентуалните разходи, може да водите с вас майстор или да се обърнете към Сиана Недвижими Имоти, за да ви свържем с такъв. Така той, по време на огледа, ще отговаря на вашите въпроси, за да си изградите представа и да прецените дали това е вашият нов дом мечта.

Другото, което трябва да имате предвид е, че перфектният дом не съществува, освен ако не си го построите сами. Тогава също няма гаранция, че ще се сдобиете с такъв. Приемете за добра , една оферта за продажба на недвижими имоти, когато всичко функционира добре и с малко ремонт може да ви заплени.

Не подценявайте потенциала на един нов дом, само защото по него има неща, които не ви харесват в момента. Те могат да се поправят и вие трябва да обмисляте всяка една оферта. Все пак покупка на недвижим имот става само веднъж или дваж в живота.