Как да печелим от недвижими имоти

Как да печелим от недвижими имоти

Вложете свободните си пари в недвижими имоти

Как да печелим от недвижими имоти? В повечето случаи, когато някой реши да инвестира в недвижими имоти, парите отиват на аукционите на частните съдебни изпълнители. Тук философията е много проста – купуваш евтино и продаваш скъпо или даваш под наем на висока цена. Всички разбираме, че като инвеститори в недвижими имоти, ние търсим такива, за които да платим с наличните си свободни пари, а след това някой друг да ни ги изплати. Независимо дали ще даваме под наем или ще продаваме, в края на сделката естествено трябва да сме на плюс. Разбира се, има и разходи по време на целия процес, но с правилните сметки, ще имате хубава печалба.

Как да печелим от недвижими имоти – има много начини да започнете с инвестиции в недвижимо имущество, а ето и описания за отделните методи на работа.

Покупка на имот, иззет от държавата или частен съдебен изпълнител

Тук купуваме имот на търг, който започва от определена сума. Целим да спечелим наддаването, но и цената, на която купуваме, да е изгодна за нас. След покупката правим ремонт, определяме каква печалба искаме и продаваме. Съответно може да се отдаде и под наем. Предимството е, че тук няма нужда от комплексни умения. Трябва да сте предвидливи и да знаете сумата, която може да си позволите да отделите. Ако успеете да удържите ниска цена и вложите не много пари за ремонт, голямата печалба е гарантирана.

Недостатъкът на този метод за работа е, че може да влезете в имота и да откриете, че там има проблеми, които са невъзможни за оправяне или разрешаването им струва твърде много. Може да има сериозни наводнения, които да изискват цялостен ремонт или да има скрити проблеми, които не се срещат често, но могат да ни ударят по джоба значително.

Как да печелим от недвижими имотиИзвършване на основен ремонт

Тук всичко е още по-просто. Намирате недвижим имот, който има нужда от големи ремонти. Това не е просто апартамент, който има нужда от почистване, смяна на килимите и изхвърляне на боклуците от мазето и тавана. Проблемите тук може да са смяна на покрива, укрепване на основите, смяна на подовите настилки и така нататък. Ето какво обаче прави този процес печеливш. Ако сте инвеститор, който разполага с близък екип от строители, които са готови да направят отстъпка при постоянна работа, Вие сте в бизнеса. Ключът към успеха е да използвате щетите като лост при уговорката с продавача.  Опитайте се да свалите цената колкото се може повече.

Недостатъкът на този метод е, че при него трябва да имате доста оборотни средства за инвестиция, защото разходите са наистина големи. Един дефект може да Ви отнеме хиляди левове.

Инвестиция в скрити ценности

Винаги на пазара има един или два имота, които са много подценени. Те са на цена под обичайната и са в райони, които са със слабо търсене към момента. Може и просто периодът да е по-пасивен за цялостния пазар на недвижими имоти. Това обаче са и имоти, които имат нужда от пребоядисване и смяна на малко мебели – малка инвестиция. Все пак трябва да се информирате дали скоро ще има отпушване на пазара. Трябва да знаете колко време ще бъде задържана инвестицията ви. Най-хубавото е, че ако намерите подходящ имот, Вие ще го отдадете под наем за години напред.

Недостатъкът на този метод е, че рядко се намират имоти, които са подходящи за сделка в този смисъл. В градове, в които има колежи, университети и така нататък, много рядко има жилище, което да е на ниска цена и може да се наложи да изчакате малко.

Фондове за недвижими имоти

Тук Вие инвестирате не в самия имот, а в самата сделка за него. Свързвате се с компания, която е фонд, контролиращ такива сделки с цел печалба. Тя има повече контакти и обработва по-голям брой сделки. За тези, които имат пари, едно вложение на сума, подходяща за закупуване на имот, би донесло процентен приход, по-добър от депозит на същата сума в банка.

Как да печелим от недвижими имоти – начините за инвестиция са не един или два, но просто трябва да се информирате и да сте готови да извадите определена сума пари. Пазарът за недвижими имоти чака Вашето включване, като брокерите от Сиана Недвижими Имоти Русе ще Ви насочат кое е най-подходящото жилище, офис, търговско помещение или парцел за избраната от Вас цел.