капариране на имот

Капариране на имот – бъдете предпазливи

Бъдете предпазливи при капариране на имот. В тази статия ще обясним защо е важно човек да бъде внимателен, когато дава капаро на продавача с ясното съзнание да изплати остатъка при финализирането на сделката. В капариране на имот си има уловка и за да не се спънете травматично в нея, трябва да познавате рисковете.

Капариране на имот не е опция за всеки

  • капариране на имотКапариране на имот има основен плюс – Вие се подсигурявате, че имотът, който сте харесали, няма да отиде при друг купувач. Тоест, оставянето на капаро е тъждествено равно на запазване на имота за самия Вас. Само че това е може би единственият плюс, макар и значителен.
  • Проблемът при капариране на имот се състои в следното. Обикновено в днешните смутни времена повечето хора избират да изтеглят кредит от банка, с който да закупят своето жилище, тъй като нямат нужния капитал. Само че мнозина смятат, че кредит едва ли не се дава на всеки и още преди да са посетили банката и да са проучили условията и критериите на институцията, прибягват до капариране на имот от собствените си спестявания. Но какво би се случило, ако банката не Ви одобри, и кредитът, който сте смятали за „формална подробност”, се окаже мираж. А щом теглите кредит, значи нямате пълната сума за покриване цената на имота. Сами се досещате какво би се случило – оставате без желания имот и без парите от капарото, две лекомислени грешки, които сте можели да избегнете.
  • Изпадайки в паника от загубата на капарото и изгубения дом, много хора вземат заем от лихвари, което е чисто самоубийство. Затова помислете добре преди да дадете сума за гаранция от своя страна.

капариране на имотКапариране на имот – допитайте се

Най-сигурният вариант да избегнете рисковете при капариране на имот е да се допитате до агенция за недвижими имоти с професионален опит в тази област. Агенция Сиана Имоти Русе ще ви разясни от А-Я как да процедирате, когато обмисляте капариране на имот.