кариера

Бихте ли избрали да правите кариера като стюардеса?

Всеки човек иска да направи кариера…но кариерата като стюардеса изглежда доста примамлива за жените

Въпреки, че има и мъже стюарди! Някои решават рано какво искат да направят и следват с удоволствие мечтата си. Други експериментират с различни професии, докато не намерят най-подходящата. И все пак избора на професия трябва да се харесва, а също така  дава предимства и да има ползи, които правят живота по-лесен и може би дори по-забавен.

кариераПолзите могат да включват здравно осигуряване, сигурност на работното място, обезщетения, бонуси, жилище или дори безплатна храна. Някои компании са известни със своите уникални предимства. Google например предлага безплатна закуска, обяд и вечеря на своите служители –  служителите на Google са в офиса почти през цялото време.Служителите дори могат да доведат своите домашни любимци в офиса, за да се забавляват, ако е необходимо.

Ако обичате да пътувате и нямате нищо против да се справяте с взискателни или дори откровено агресивни хора часове наред, може да сте родена стюардеса.

Типичните работни места за стюардеси предлагат здравно осигуряване и доста висока заплата от ….(фирмена тайна)

Някои авиокомпании дори предлагат фирмено обучение. Както бихте могли да си представите, ползите от пътуването са щедри. Обикновено стюардесата пътува безплатно по време на свободното си време, а  приятелите и семейството ползват отстъпки при пътуването.

А някои авиокомпании имат реципрочни споразумения, което означава, че може да се ползва полет на различна авиокомпания от тази, в която се работи.

За една млада жена това е супер професия, ако наистина обича да пътува

кариераНо ако има дете и съпруг са нужни доста компромиси. Стюардесата не работи ритмично, тя не е на работа от 8.00 до 18.00.

Това означава, че може да лети постоянно за няколко дни, но след това може да имате няколко свободни дни подред. По време на престоя в нов град или страна, авиокомпанията плаща за нейното настаняване и храна.

Това дава шанс за нови преживявания…Това е много шик, но професията стюардеса е рискова, все пак стават и катастрофи.

А да не говорим , че трябва да е умна, красива, да знае езици и да не й става лошо…да може да вдига тежки торби, да се справя с тормоза от пътниците.

Е, разбира се, че има и негативи, но това е наистина професия със страхотна кариера за всяка жена.

А  и пилотите са едни такива екстра мъже…Нали гледате филмите? Как да не ти се иска да си стюардеса? Красива униформа, полети и нови дестинации…