квартира в Русе

Квартира в Русе – как да имаме идеалната ергономия в нея?

Квартира в Русе – как да имаме идеалната ергономия в нея?

Всеки иска хубаво и комфортно помещение за живеене. Става дума не само за пари, но и за ергономия.

Какво е ергономия?

Квартира в Русе

Квартира в Русе – как да имаме идеалната ергономия в нея?

 

Това са правила за подреждането на мебелите в дома Ви с цел да се подобрят условията на живеене.
Да има комфортни условия за здравословен и продуктивен живот. И така – имате вече квартира в Русе, благодарение на Агенция за Недвижими Имоти Сиана. Моля, използвайте нашите съвети.Те са важни, ако жилището за квартира е малко.

1. Избягвайте да слагате много мебели в своята квартира в Русе

При избора на мебели за обзавеждане, обърнете внимание не само на това как изглеждат в непосредствена близост, но и дали има достатъчно пространство за преминаване. Нямате нужда от много шкафове в коридора – сложете закачалка на стената. В хола, не слагайте огромна холна маса до канапето. Така ще се спъвате и удряте.
Нямате нужда и от масивна спалня. Има елегантни варианти на мини спални.
Столовете в дневната нека не са много – това не е пленарна зала.

2. Оборудвайте една стая в своята квартира в Русе, където всички елементи за живот от първа необходимост са налице

Това е помещението, където прекарвате повечето си свободно време. Може да е съчетано с кухненски бокс. Когато сте на квартира, мислете за бъдещето, многото мебели са излишни. Използвайте правилата на японския минимализъм.

3. Следете за височината на мебелите в своята квартира в Русе

квартира в Русе

Помислете за височината на мебелите. Мислете за перспективата, прекалено високите мебели просто правят помещенията малки, всичко изглежда по-мрачно и все едно аха…все едно ще паднат.
Наистина мебелите могат да бъдат разделени по височина в три групи. Първата група е за сядане и лягане, втората група мебели – не трябва да надвишава 200 см. – това са скринове с чекмеджета, рафтове, огледала. Третата категория са мебелите за дългосрочно ползване – секции с библиотеки и гардероби с надстройки. Тяхната височина е ограничена до височината на тавана.

И последен съвет по ред, но не и по важност!

4. Не забравяйте за „отворената зона“, когато вече имате квартира в Русе

Свобода за движение и удобно използване на всички уреди – това е част от ергономията също. Внимавайте къде слагате телевизора, печката, пералнята. Всичко нека е компактно в тази Ваша нова квартира в Русе!