Квартира в Русе

Квартира в Русе – 6 правила за живот със съквартиранта

И така – вече сте на квартира в Русе, благодарение на Сиана Имоти Русе. Научете за важните 6 правила за съвместен живот с Вашия съквартирант, за да нямате проблеми. Наистина, ако сте сам и вече сте намерили желаната квартира в Русе, то не лесно да откриете някой подходящ съквартирант – поне до края на договора си.

Квартира в РусеИ така първото правило гласи – задайте очаквания и граници преди началото на съвместния си живот.

После е твърде късно за превантивни мерки. Тук пасивно-агресивните забележки не работят. Малко хора харесват конфронтацията.

Второ правило – спазвайте въведените правила във Вашата квартира в Русе.

Това не означава, че те не се нарушават, но помислете дали да правите нещо, което може да допринесе за конфликт. В края на краищата винаги е по-лесно да знаете какво да очаквате – а и важно е да постигнете компромис, в който и двамата да промените поведението си.

Според правило три – старайте се да почиствате редовно своята квартира в Русе.

Един съквартирант, който е малко много разхвърлян, е различен от съквартирант, който ви помага да чистите заедно. Планирайте датите за почистване и заедно купувайте препаратите за почистване.

Квартира в РусеВажно е да се плащат наемите и консумативите според срока, а не единият да поеме всичко. И така няколко месеца подред. Изчакайте, ако другият има проблем, но нека да е само за 1 месец.

Правило четири – не влизайте в пререкания за наема и консумативите.

Правило пет – бъдете сериозни и отговорни.

Свързвайте се с агенцията или хазяина, ако има проблем с квартирата. Няма нужда да се извинявате за проблемите – всичко се случва, счупено стъкло, дупка, наводнение…

Според правило 6 – споделяйте проблемите, които имате със своя съквартирант.

Не позволявайте на един проблем да нажежи атмосферата във Вашата квартира в Русе. Съвместното съжителство постоянно се променя. Това означава, че добрите съквартиранти общуват помежду си и се приспособяват към промените в движение. А и в дългосрочен план, така ще може да разчитате един на друг.