Квартира в Русе за студенти

Търсенето на квартира в Русе става все по-aктивно, тъй като стартът на новата учебна година за студентите наближава. Нека преместването в друг град да бъде леко и без излишно напрежение! В настоящата статия ще ви споделим нашите

Съвети за по-безпроблемно намиране на квартира в Русе

Колкото по-скоро е началото на учебната година, толкова повече хора се борят за все по-малко останалите свободни квартири! Най-добре е да се възползвате от летните месеци. Отделете от свободното си време и разгледайте какво предлага пазара на недвижими имоти.

Ще имате по-голям избор от свободни жилища, което значи, че ще покриете възможно най-много от своите нужди и желания! Поддържаме актуален списък на нашия уеб сайт, където може да откриете вашата квартира в Русе.

  • Разгледайте няколко имота под наем

За да се сдобиете с ясна представа за предлагането на пазара, набележете поне 3-4 оферти. Ако нещо покрива бюджета ви, то със сигурност си струва да бъде разгледано. Не е изключено да излезе и някой прекрасен апартамент на по-ниска цена, който да превърнете в своя нов дом.

Разглеждайки повече от един вариант, най-малкото ще имате резервна опция. Имайте предвид, че всяка изгодна квартира в Русе се отдава за часове.

Добре е по време на оглед да разполагате със списък на своите предпочитания. Така може да си отбелязвате в кой апартамент какво има или няма от нужното ви. Запишете си и въпросите, които искате да зададете на собственика, за да не пропуснете нещо важно.

В списъка си може да включите нужните електрически уреди; какво да има около жилищната сграда; къде са разположени по-удобните спирки на градски транспорт, магазините и т.н.

  • Огледайте състоянието на квартирата внимателно!

След като всичко от списъка Ви е налице, огледайте състоянието на боята по стените, на плочките в банята и кухнята. Запознайте се и със сградата, в която ще живеете. Посъветвайте се с брокера за локацията на апартамента и колко подходяща е тя за вашите нужди.

  • За почти всяка квартира в Русе се оставя депозит

Всички собственици изискват от наемателите си депозит, който в повечето случаи се равнява на един или два месечни наема. Този депозит гарантира вашето добро отношение към имота, мебелите и комуналните разходи. Въпросната сума пари е гаранция, че вие ще напуснете жилището по предварително уговорения между двете страни начин и срок. Ако сте коректни, при раздялата наемодателят ще ви върне гореспоменатата сума.

  • квартира в Русе.Договор за наем

След като си харесате жилище и се разберете с наемодателя, то е задължително помежду Ви да бъде подписан договор за наем. В него се изясняват правата и задълженията и на двете страни, като те се съгласуват предварително. Към този договор за наем се прилага и протокол с опис на вещите и електроуредите, които са ви предоставени за ползване.

Търсейки апартамент под наем за близките си,  е добре да помислите и по въпроса: Квартира или общежитие е по-подходящо за вас. Агентите от Сиана Имоти Русе ще ви съдействат за вашия по-лесен избор и в случай, че  решите да инвестирате в имот, който вашето дете да ползва по време на следването си, а след това да отдавате на други студенти.