Килими

Килими в дома – как да ги почистим качествено!

В модерното време, в което живеем, все още си купуваме килими

КилимиТе придават изисканост в дома. но има и хора, които не искат да имат килими, защото те изискват добра поддръжка. За съжаление, в наше време е необходимо да плащаме на практика за всичко – дори и за почистване на килимите в дома. Ние живеем в апартаменти и често си слагаме килими, които дават уют на нашето жилище.

И какво да правим, ако на килима има петна?

Или трябва да дадем килима за професионално изпиране, или е нужно сами да се справим.

И в някои случаи, за съжаление обикновената четка и прахосмукачка не могат да се справят. За решаване на проблемите, свързани с чистенето на килими, са създадени компании за почистване, които се занимават с цялостно почистване на помещения и химическо чистене на всички видове повърхности. Независимо дали става въпрос за сухо почистване (плочки или килими), мека мебел или интериор на автомобила. Такива фирми са оборудвани с най-съвременно оборудване, те знаят как да използват нови методи за химическо чистене на килими.

Напоследък специализираното химическо и професионално Килимиоборудване все повече се ползва от хората, които са много заети на работа

В зависимост от вида на килимите, материалът, от който са направени, е необходимо да се избере специален състав за почистващи препарати за килими. В магазините се продават различни препарати за целта. Както и има отлични прахосмукачки.

Запомнете – при сухо почистване на килими или неправилна употреба на препарати, се увеличава вероятността от деформация или повреда на текстурата на килима, стига се до загубата на цвят и други промени. Ако искате да видите качествен резултат – свържете се само с професионални почистващи фирми, чиито дейности са били тествани в продължение на много години.

В края на краищата една компания за почистване трябва да знае всичко за препаратите, които се използват за килими. Компанията за почистване притежава цялото необходимо оборудване за тази цел. Само в такава компания за почистване ценният ви килим ще бъде почистен по всички стандарти и без никаква деформация. Може би имате персийски килим, оставен в къщата от бабата ви, и той е с голяма стойност. Не го чистете сами. Просто може да го съсипете.

ВАЖНО!
Има моменти, когато е по-добре да се заменят старите килими в апартамента с нови. Ако срокът на експлоатация на килима все още не е приключил, почистването на килими е повече от необходимо, по тях също се развъждат и акари.

Килимите са част от интериора и винаги могат да бъдат съобразени с мебелите и цвета на стените, но няма нищо по-грозно от мръсни и неподдържани килими в жилището!