Купуване на имот в чужбина – инвестиция и мечти

Купуване на имот в чужбина – заслужава ли си да се инвестира?

Да, това е една от най-надеждните инвестиции. Така инвеститорът получава източник на редовен доход, плюс приятен бонус – възможността да се отпусне спокойно в жилището си с изглед към морето. Но за мнозина фразата „вила в Испания“ все още звучи като красив сън. Изглежда, че този пазар непрекъснато се развива. Кризата не засяга някои хора и те искат да си инвестират парите в имот.

Най-атрактивните  държави за купуване на имот

купуване на имот

На първо място е Турция, тъй като тя е в близост до нашата държава, след това Испания, Тайланд. Много интересно е, че се купуват имоти и в Южен Кипър. И такива страни като Черна гора, Албания и Хърватия. Всяка държава има свои собствени условия и цени.

  • Ако човек има ограничен бюджет за купуване на имот, но иска да купи на първа линия на морето или да вложи в строителство, то това е Турция. Турците са едни от най-добрите строители, като по отношение на обема на строителство те заемат трето място – напред са само САЩ и Китай. В Турция апартаментът да продажба е готов, често с мебели и уреди.
  • Тайланд като качество може абсолютно да се конкурира с Турция, а в новите апартаменти и комплекси всичко се предава „до ключ“ .
  • В Испания има страхотни апартаменти на цена от 200 000 евро, които също включва пакет от мебели. За Испания е по-добре да се правят дългосрочни инвестиции – да се купува сега и да се продава след 10-15 години, когато недвижимите имоти в тази страна ще достигнат пик. Наистина испанският пазар показва тенденция да се увеличава през последните две години.
  • Тайланд може да изглежда истинска екзотика. Ако обмисляте Тайланд, тогава, разбира се, тук най-добре е да се купи и да се даде под наем. Истината е, че човек просто купува недвижими имоти, дава ги на управляващо дружество и получава доходите си. За инвеститора – това е много удобно, не е нужно да мислите за обезценяване на апартамента, за потенциалните си клиенти, почистване, данъци.
  • Южен Кипър е страна, която сега е на първо място за купуване на недвижим имот. Защо? Тази част от Кипър е част от Европейския съюз. В Турция и Черна гора, когато купувате недвижима собственост, Вие също незабавно – в рамките на две седмици получавате разрешение за пребиваване за една година за цялото си семейство.
    В Кипър, същите условия важат при купуване на всеки имот до 300 000 евро.

Има големи перспективи за купуване на имот

купуване на имот

За големи клиенти се предвижда интересна инвестиционна програма – депозират се 2,5 милиона евро в местна банка и се получава гражданство в рамките на 3 месеца. Тук лесно може да получите паспорт за цялото семейство и след 3 години може безопасно да продадете имота си. Ако искате да купувате или продавате имот, може да се обърнете към агенция Сиана Имоти Русе. С нашия дългогодишен опит и  професионализъм, ние ще Ви отведем към печелившата за Вас сделка.