Къща на село и как да изберем ограда

За да се предотвратят опитите за кражба в къща на село, то е хубаво да има ограда

Така с нея Вашата къща на село ще има по-висока степен на сигурност особено ако към оградата са монтирани и камери. Една надеждна ограда наистина би свършила чудесна работа, защото ще пази и къщата на село от любопитни погледи.

За производството на огради се използват най-разнообразни материали, всеки от които има своите плюсове и минуси. Познаването на характеристиките на всеки тип ограда ще ви позволява да се спрете за монтаж на най-подходящия вариант.

Представяме ви основните варианти за ограда за къща на село, а вие може да прецените каква точно ще изберете.

  • Метална ограда за къща на село

    Има няколко вида метални огради, които можете да ползвате и имотът ви ще изглежда красиво с класа и уют:

къща на село

 

Ограда от ковано желязо, тя е много красива и доста скъпа. В същото време не скрива и двора напълно, но това може да се реши лесно, ако отвътре се засадят високи храсти или тисови дървета.

 

 

  • Ограда, изработена от телена мрежа. Тя не се отличава с високи естетически качества, но е евтина и лесна за инсталиране – монтират се колове и се опъва мрежата. При нея също може да се засади отвътре жив плет и така се постига нещо като жива зелена ограда, защото мрежата не се набива на очи.
  • Дървена ограда за къща на село

Основните качества на такъв вид ограда зависят от вида на дървесината, използвана за нейното производство. Има три основни разновидности на дървена ограда:

  • Може да е от плътни дъски с метални елементи, които скриват идеално имота. Тази опция е идеална за любителите на усамотението, които искат да се скрият от любопитни очи.
  • Друг вариант е дървената ограда, която е изработена от специално оформени дървени елементи с различни декорации. Тя невинаги е плътна, но е много красива и по-скъпа от първия вид.
  • Комбинирана дървена ограда за селска къща. Този дизайн е комбинация от двата варианта по-горе. Долната й половина е по принцип плътна, а горната част е с декоративни елементи.

При монтажа на дървена ограда е необходимо да се помисли за нейната защита от вредното въздействие на околната среда (температурни промени, влага, насекоми, гризачи, слънчева светлина). По тази причина тези структури периодично се покриват със защитни импрегнации. Това трябва да е процес, който е необходим всяка година.

къща на село

  • Тухлена ограда за къща на село

Тухлата е материал, който е с отлични качества като външен вид,  здравина и е с дълъг експлоатационен живот. Обикновено височината на оградата от тухли е около два до три метра. Основните недостатъци на този тип огради са свързани с относително високата им цена и по-дългия период при монтажа.

Тухлите могат да бъдат в различи цветове или допълнително да се боядисат, което дава опция да се получи оригинална цветова схема и разчупен дизайн за вашата къща на село.

  • Каменна ограда за къща на село

Камъкът е материал, който хората ползват за огради от векове. Някои хора ползват готови речни камъни с неправилна форма, които спояват с циментов разтвор. Сред всички разновидности на оградите каменните са най-издръжливи във времето и изглеждат много естествено. Основният им недостатък, в допълнение към високата им цена, е значителното им тегло. Поради тази причина каменната ограда изисква надеждна и здрава основа.

Вярваме, че ако имате къща на село, сме предоставили интересна информация относно поставянето на огради.