Къща на село – кога да си купите качествен имот?

За правилен избор на качествена къща на село трябва да знаете няколко важни неща

Оказва се, че сезоните имат роля при закупуване на такава недвижима собственост, а именно къща на село.

През лятото съществува по-голям риск да се натъкнете на измамници, които, използвайки прекрасното време, прикриват дефектите на предлагания имот на село. По правило пиковият сезон на продажбите започва от най-ранна пролет и продължава до късна есен. В същото време е хубаво да знаете и това – през зимата имате шанс да закупите селска къща с 20-30% по-евтино.

къща на село

 

В статията ще представим предимствата, които дават различни метеорологични условия при избора на селска къща

 

 

  • Лято

Хората често си мислят, че най-доброто време за оглед и покупка на къща на село е горещото лято. Несъмнено това е удобно период, но тогава лесно се прикриват проблемните зони с надеждата, че никой няма да ги забележи. Ето защо, на първо място, обърнете внимание на това къде има пресен ремонт и с каква цел. Експертно мнение! Обърнете внимание на прозорците и вратите дали добре се затварят. Купуване на къща на село през лятото в същото време разкрива цялата й прелест.

  • Есен

По правило през есента цените на имотите са леко намалени, което дава възможност да се избере най-добрия вариант на добра цена. В същото време, есенните дъждове осигуряват отлични условия за анализ на качеството на постройката, но най-вече разкриват състоянието на покрива. За да сте сигурни, че покривът е с високо качество, просто погледнете състоянието на дървесината под него. Течовете могат да бъдат открити под формата на петна по трупите или стените. Наличието на мокри места върху изолацията показва, че системата за отводняване не е наред и в бъдеще това може да повлияе на влажността на въздуха в помещенията.

  • Зима

Чудесно време да проверите основата на предлаганата сграда за стабилност и за качество. Ако циментовият разтвор не е направен професионално, тогава през зимата можете да видите вертикални пукнатини по него. Купуването на такава къща не си струва, защото с течение на времето постройката ще започне да се накланя встрани. Обърнете внимание на мазето. Трябва да е сухо и без мухъл .

  • Пролет

През пролетта можете ясно да огледате къщата на село най-добре. Ако канализационният изкоп не е правилно положен, то се образува блато, което наводнява мазето на къщата, а също така е възможно излишната влага да запълни септичната яма. Вашата основна задача е да се уверите, че дренажната система около къщата работи правилно. Препоръки към купувачите! Не забравяйте за разгледате внимателно системата за вентилация за чист въздух.

къща на село

 

 

Преди да сключите сделка, е хубаво да не сте сами, а да имате до себе си брокер, който ще ви помогне да избегнете заложените „клопки“ от продавача.

 

Вместо заключение – пазарната стойност на селската къща включва много фактори, поради което, за да не плащате прекалено много за нея, внимателно преценете всички възможности за целогодишното й използване.

Практиката показва, че най-доброто време за закупуване на точно този тип имот е зимата или началото на пролетта. За идентифициране на всички недостатъци на предлагания недвижим имот на село е добре да бъдете, повтаряме отново, с брокер. Това ще ви помогне да изберете къща на село, която е с добро качество и на приемлива цена за вас.