къща

Наръчник за избор на къща на село

Кой не мечтае през лятото да си почива на спокойствие в къща на село?

В края на краищата понякога всеки иска да напусне шумния и суетен живот в града и през цялото лято или поне за една седмица, да диша чист и свеж въздух на село?

Или по-просто казано в крайна сметка да си има къща на село, за да се потопи в атмосферата на успокоението на селския живот. Но, за да не превърнем отпуската си в един продължителен ремонт, трябва да знаем как да си изберем къща на село.

Нека да разгледаме някои от най-важните нюанси в тази деликатна ситуация

къща1.Първо, разберете, има ли наблизо до предложената покупка гора или дори река. Това е чудесно за почивка.

2.Помолете продавача и още по-добре може да научите от съседите как е транспортът като логистика (автобусите какви са и как пътуват), близки магазини, аптеки и други важни културни забележителности.

3.Внимателно проверете самата къща. Би било много хубаво, ако къщата разполага с всички удобства, необходими за нормално живеене:  задължително електричество, вода и канализация. Ако тези неща липсват, то ​​вероятно в бъдеще ще  загубите огромно количество време и доста пари, за да имате ток и вода.

4.Обърнете внимание на това, от което е изградена самата къща на село. Смята се, че най-солидните къщи са направени от тухли, а най-екологичните са от дърво.

5.По време на огледа е необходимо да се проверят стените за наличие на гниене, което се развива върху дървени повърхности. Обикновено това се вижда ясно на прозорците и по дървените греди, ако има такива.

къща6.Ако къщата има таван, не забравяйте да го проверите. Доброто състояние на гредите говори за здравината на къщата. Изгнилите дървени греди и пробитият покрив таван са лош знак.

7.Вижте състоянието на мазето или подземния етаж. Желателно е да не не е с висока влажност и мухъл.

8.Попитайте собственика или брокера колко е дълбочината на основата на къщата.

9.Ако в къщата има зидана печка или камина, тогава поискайте да бъде запалена – така ще разберете дали коминът е наред. Ако има дим в стаята, може да е запушена или да има пукнатини

10.Разгледайте двора и оградата. Вижте какво е засято в двора и как е поддържан. Но тук лесно може да се коригират нещата.

11.И накрая, последно в нашия списък, но не последно по важност. Проверете всички документи, прочетете внимателно всичко за къщата.

Най-добре е да потърсите помощта на агенция за недвижими имоти с добра репутация. И в този случай не е необходимо да се страхувате. Може напълно да се разчита на агенцията.