къща

Как Фън Шуй внася хармония в нашата къща?

Благодарение на Фън Шуй можем да подобрим разпределението на енергийнията в нашия дом

къща

Фън Шуй! Вероятно сте чували за тази практика и може би сте били посъветвани да я използвате, за да създадете баланс и хармония в своята къща.

Чрез тази статия ще се опитаме да Ви дадем основните насоки как да направите дома си по-хармоничен, именно чрез техниката на Фън Шуй. Това се постига чрез доста прости промени в организацията на жизненото пространство на вашата къща.

Какво е Фън Шуй?

Това е древна даоистка практика на символична организация на пространството (в дома, в офиса и т.н.). Целта му е да се търсят благоприятни потоци от „Чи“ енергия и тяхното използване в полза на човека.

Трябва да се вземат предвид следните аспекти:

  • Местоположение на мебелите
  • Осветление
  • Вентилация
  • Цвят на стените
  • Огледала и декоративни елементи

Някои фактори, като например местоположението на сградата не зависи от самите нас. Ние ще разгледаме едни от най-основните принципи на Фън Шуй, които допринасят за хармонизация на енергията в нашата къща.

1.Входна врата

Входната врата към къщата е много важна в практиката на Фън Шуй. Поради тази причина тя трябва да бъде голяма, масивна, с ясни очертания.

2.Осветление

Къщата трябва да има добро осветление – естествено или изкуствено. Това помага да се създаде уютна атмосфера.

3.Баня и тоалетна

къща

Банята и тоалетната не трябва да са на видно място. Това означава, че входа към тях не трябва да се вижда от коридора, кухнята или хола.
Ако тези общи части не могат да се скрият, може да се използват завеси или други декоративни елементи за тази цел.

 

4.Кухня

Кухнята е символ на изобилието. Тя заема едно от най-важните места във всяка къща, тъй като се асоциира със семейното богатство и изобилие.  В кухнята е желателно да има дървени предмети, пресни плодове и естествени цветя. Всичко това оживява кухненското пространство във вашата къща.

5.Спалня

Спалнята е интимна зона и място за почивка за всеки един човек. Няколко са основните принципи на Фън Шуй, които могат да допринесат за увеличаване на положителната енергия в тази стая: тъканите и другите материали трябва да бъдат естествени, цветовете – приглушени и пастелни. Друг важен въпрос, свързан със спалнята, е ориентацията на леглото. Главата на човек трябва да бъде насочена на север или на изток. Желателно е леглото да не е разположено срещу огледала.