Инвестиране в луксозни имоти

луксони имотиКак да инвестираме в луксозни имоти

Имотите във високия ценови клас се различават от нормалното недвижимо имущество. При тях тенденциите показват стабилна цена на квадрат, наличие на платежоспособна група от купувачи или наематели. Потенциалът на тези имоти става все по-голям. макар в България тепърва да се развива.

Какво значи определението „луксозни имоти“

Става въпрос не само за висока цена, но и за нещо нестандартно, което не се вижда в типичното жилище. Хората, които закупуват луксозни имоти, обичат по-големите мащаби, разчупените пространства, интересуват се от архитектурата. Обръщат голямо внимание на детайла, на по-скъпото обзавеждане и наличието на множество удобства. Също така търсят луксозен живот навън, а не само в имота – хубави ресторанти, скъпи магазини и места за забавление в съседство. Голямо предимство е, когато има и силна връзка с природата – хубави гледки, близост до парк, море, планина. Този тип клиенти са почитатели и на големият двор с градина, басейна и сауната.

Колко трябва да инвестирам, за да се сдобия с лукс имот

Ако говорим за покупката на луксозни имоти в България, то цените са различни. Срещат се имоти с огромна цена, но излезем ли извън столицата и големите морски курорти, нещата се променят. Може да се насочите към спокойно място в някое малко морско градче или вила в планината.

Какви са вариантите за луксозен имот

След избора на локацията, може да се спрете на следните варианти за луксозени имоти:

  • Готов луксозен дом. Можете да закупите имот, който с малко промяна и допълнителни разходи, да излъчва престиж и класа. Търсете архитектура, нестандартно вътрешно разпределение и разположение на имота. Избирайки построен имот, ще спестите много време и ще бъдете готови да излезете на пазара за покупко-продажба на луксозни домове почти веднага.
  • Закупуване на стар имот, с голям потенциал, гледайки перспективата. Избирате вече построен имот, в който пространствата позволяват реорганизиране, окрупняване на помещенията, обособяване на места за почивка, забавление, релакс. В този вариант е нужно влагане на повече средства за превръщането на обикновено жилище в имот, който ще привлича хората, търсещи лукс. Не забравяйте детайлите – окачени тавани, осветление, стенни декорации, просторни тераси, обширни санитарни възли, големи спални, дрешници. Лукс и удобства!
  • луксозни имотиЛуксозни вили за почивка. Тук отново купувате вече построено жилище, но в страни от големия град. Търсете място, на което хората ще се наслаждават. Освен за продажба, може да използвате новата придобивка за отдаване под наем. Много подходящи са селата в България, които са близо до голям град или до курорт. Такъв тип имоти търсят не само бизнесмените, но и немалко чуждестранни граждани. Последните търсят самобитността на българския дом, но и удобствата и лукса, с които са свикнали.
  • Строеж от нулата. Ако изберете да построите жилището, което виждате в ума си, вие ще имате контрол над всичко. Може да изпипате целия имот до последния детайл. Тук обаче ще инвестирате освен средства и много време. Ако може да си позволите това, наистина може да се сдобиете с един от най-добрите луксозни имоти!

При интерес от подобна инвестиция, свържете се със Сиана Имоти Русе.