Луксозно жилище – параметри за избора му

Търсите ли луксозно жилище?

Недвижимите имоти винаги са били скъпа покупка, която е и дългосрочна инвестиция.
На пазара за имоти има различни видове апартаменти, къщи, вили…, но особена категория са така нареченото луксозно жилище.

Въпреки високата си цена и за тях има група клиенти, които могат да си позволят не само да закупят такъв имот, но и имат доста претенции към него, когато го търсят.

Какви са съвременните критерии за избор на такова жилище?

Ясно е, че луксозното жилище не може да е евтино по дефиниция, но преди всичко е необходимо да се вземат предвид някои фактори, които ще са важни за купувачите.

луксозно жилище

 

Тук действат по-скоро някои вторични фактори, които влияят върху цената им:
– местоположение;
– архитектура;
– инфраструктура;
– строителна фирма.

 

По правило луксозните недвижими имоти се строят в район, считан за престижен в тази област. Преди време критериите са били следните: колкото е по-близо до центъра, толкова е по-престижно. Такова правило все още важи за по-малките градове – по-приятно е да се живее в почистени и подредени зони.

Сега обаче приоритетите стават все по-американизирани: далеч от центъра, от шума и мръсния въздух. Основното е, че районът трябва да бъде чист, подреден и добре поддържан, и да е обитаван от хора с достатъчно финансови средства.

Луксозно жилище: основни критерии при избор!

Такова лукс жилище се различава от стандартните високи сгради. Индивидуалните архитектурни проекти в екологичен микрорайон, са насочени към по-ниски сгради, просторни стаи и задължително външно оформено пространство като парк или градина. Често в един корпус живеят само 4-5 семейства. Това е разбираемо от гледна точка на сигурността: всеки се познава, а непознатият веднага ще бъде забелязан. Такива затворени комплекси са винаги с охрана, пропусквателен режим и място за паркиране. Важен е не само апартаментът, но и територията около него. Както и сигурността.
Между другото, богатите се насочват и към малки къщи с голямо дворно пространство, по-далече от центъра, но с отлична локация.

 Всяка опция е добра по свой начин, но това зависи от личните предпочитания.

Нека разгледаме въпроса за техническото оборудване на едно луксозно жилище. Естествено, трябва да има всички комуникации, в стаите – отлични климатични и вентилационни системи. Довършителните работи трябва да бъдат направени от екологично чисти строителни материали на известни производители.
Що се отнася до предприемача или фирмата, която ги предлага, то е хубаво да се направи предварително проучване за тях.

Всеки е чувал за измами точно с луксозни имоти…

луксозно жилище

 

Ето защо трябва да се обърнете към агенция за недвижими имоти, ако не може да съберете информация за фирмата, която предлага жилищата.
Като цяло има много критерии за избор на луксозно жилище и всички те засягат цената му до голяма степен.